Futbal ako ho poznáme dnes: Depresia, rasizmus, drogy a ovplyvňovanie zápasov

NETKY.SK • 3 Január 2013, 14:13 • 2 min
Futbal ako ho poznáme dnes: Depresia, rasizmus, drogy a ovplyvňovanie zápasov

Futbal ako ho poznáme dnes Depresia, rasizmus, drogy a ovplyvňovanie zápasov - Futbal LONDÝN – Podľa najnovšieho prieskumu až 78 percent profesionálnych hráčov v Anglicku a Škótsku hovorí, že depresia je pre futbalistov veľký problém. Približne rok po smr

slovakia

left justify in out

imgLONDÝN – Podľa najnovšieho prieskumu až 78 percent profesionálnych hráčov v Anglicku a Škótsku hovorí, že depresia je pre futbalistov veľký problém.
Približne rok po smrti Garyho Speeda​​, ktorý tiež trpel depresiou, urobil magazín Four Four Two prieskum na vzorke 100 hráčov a poukázal na to, že tento problém má mnoho z nich.

Prieskum tiež odhalil, že 26 percent opýtaných bol svedkom rasizmu vo futbale, zatiaľ čo 14 percent verí, že sa ovplyvňujú zápasy, ale neuviedli na akej úrovni alebo či domácej alebo medzinárodnej.
Pokiaľ ide o depresie, jeden hráč z League One (3.liga) magazínu povedal: "Môže tým byť postihnutých veľa hráčov. Viem to, lebo aj ja som bol. Najjednoduchšou cestou bolo úplne sa vzdať futbalu."
Generálny riaditeľ Asociácie profesionálnych futbalistov (PFA) Gordon Taylor povedal, že jeho organizácia venovala veľa prostriedkov na boj proti depresii.
"Je to záležitosť, s ktorou sa zaoberáme už nejakú dobu a chceme si byť istý, že ľudia vedia aké systémy podpory existujú. Máme sieť poradcov a rovnako aj vlastnú poradenskú službu v PFA."

Prieskum ďalej odhalil, že 43 percent opýtaných uviedlo, že v anglickom futbale je až príliš veľa zahraničných hráčov, 62 percent trvalo na tom, že homosexuálny hráči by nemali byť vo futbale odsudzovaní a 50 percent uviedlo, že niektorí futbalisti užili rekreačné drogy. Naopak iba 13 percent opýtaných hráčov si myslí, že sa používajú rôzne podporné prostriedky a doping.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies