Frešo: Kládli sme dôraz na to, aby na kandidátke SDKÚ boli ľudia z praxe

NETKY.SK • 7 December 2015, 07:50 • 2 min
Frešo: Kládli sme dôraz na to, aby na kandidátke SDKÚ boli ľudia z praxe

BRATISLAVA – Na kandidačnej listine SDKÚ-DS pre parlamentné voľby 2016 majú miesto lekári, právnici, učitelia, živnostníci, podnikatelia, ale aj ďalšie profesie zastupujúce strednú vrstvu. SDKÚ-DS podala kandidačnú listinu dnes ráno.

slovakia

left justify in out

Ako povedal predseda strany Pavol Frešo, ľudia na kandidačnej listine sú dôkazom, že SDKÚ-DS vie priniesť potrebnú zmenu pre Slovensko. "Kládli sme veľký dôraz na to, aby jednotlivé profesie zastupovali ľudia z praxe. Práve na ich práci stojí Slovensko a oni najlepšie vedia, čo sa musí zmeniť," povedal Frešo.

 

Orgány SDKÚ-DS pri výbere okrem profesionálnych predpokladov prihliadali aj na regionálne zastúpenie. Výber odzrkadľuje aj jednu z priorít SDKÚ-DS, a to zmeniť slovenské zdravotníctvo.

 

"O priazeň voličov sa na našej kandidátke bude preto uchádzať desať lekárov či zástupkyňa sesterského stavu," informoval Frešo a dodal, že ide o ľudí, ktorí si na základe svojej práce v ambulanciách získali rešpekt a uznanie.

 

Medzi lekármi, kandidujúcimi do parlamentu za SDKÚ-DS, sú aj riaditeľ Úradu Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) a hlavný lekár BSK Valerián Potičný, bývalý štátny tajomník ministerstva zdravotníctva Peter Ottinger či psychiatrička Renáta Papšová.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies