Francúzsky starosta odmietol povoliť stavbu mešity. Súd ho za to potrestal!

NETKY.SK • 22 Júl 2018, 07:00 • 2 min
Francúzsky starosta odmietol povoliť stavbu mešity. Súd ho za to potrestal!

PARÍŽ - Starosta Mantes-la-Ville, Cyril Nauth, dostal 11. júla pokutu za to, že odmietol vydať povolenie k stavbe mešity vo svojej obci.

slovakia

left justify in out

Za svoje rozhodnutie si vyslúžil nielen pokutu 3000 eur, ale aj príkaz, že do jedného mesiaca musí mešite povolenie vydať. Ak sa starosta s rozhodnutím administratívneho súdu vo Versaille nezmieri, bude musieť zaplatiť ďalších 150 eur za každý deň omeškania.

 

Moslimská organizácia južného Mantes už rozhodnutie súdu privítala a patrične okomentovala, píše server stredoevropan.cz.:

 

„Z dogmatických dôvodov starosta vrhol mesto do dlhých a drahých procedúr, keď porušil základné pravidlo zákona. Tisíce eur, ktoré starosta v týchto procedúrach minul, mohli byť investované do potrieb populácie mesta, ktoré tak nutne potrebuje. Budeme ďalej pokračovať v zachovanie ľudského spolužitia a bojovať proti všetkému extrémizmu bez ohľadu na to, odkiaľ prichádza.“



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies