Francúzsky premiér Valls varoval pred najvyššou úrovňou teroristickej hrozby

NETKY.SK • 11 September 2016, 14:31 • 2 min
Francúzsky premiér Valls varoval pred najvyššou úrovňou teroristickej hrozby

PARÍŽ - Po zmarenom útoku v Paríži varuje francúzsky premiér Manuel Valls obyvateľov krajiny pred hrozbou ďalších teroristických činov.

slovakia

left justify in out

Vo Francúzsku vyšetrujú 1350 osôb, ktoré sa nachádzajú vo väzbe, 293 ľudí je podozrivých z priameho kontaktu s teroristickými organizáciami, uviedol Valls dnes pre rozhlasovú stanicu Europe 1.

 

Ohrozenie Francúzska teroristickými útokmi je na najvyššej úrovni, čo bolo možné vidieť v posledných dňoch, vyhlásil Valls, o ktorého vyjadreniach informovala agentúra DPA.

 

V priebehu týždňa zadržala francúzska polícia tri ženy, ktoré podľa zistení vyšetrovateľov pripravovali v Paríži odpálenie auta s plynovými fľašami.

 

Voči jednej zo zadržaných, 29-ročnej matke troch detí Ornelle G., začali oficiálne vyšetrovanie po tom, ako ju sudca v sobotu večer obvinil zo spojenia s teroristami s cieľom spáchať útoky a z pokusu o vraždu v rámci organizovanej skupiny spojenej s teroristickou skupinou, informovala agentúra AP. Vo vozidle s plynovými fľašami, ktoré predtým našli opustené v centre mesta, sa podľa vyšetrujúcich sudcov nachádzali jej odtlačky prstov.

 

Premiér Valls dodal, že francúzske tajné služby a polícia denne zmaria atentáty a rozbijú iracko-sýrske siete. Približne 15.000 radikalizovaných osôb podľa neho sledujú.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies