Francúzsku humanitárnu cenu získali kaderníci strihajúci zdarma bezdomovcov

NETKY.SK • 12 Máj 2019, 10:58 • 2 min
Francúzsku humanitárnu cenu získali kaderníci strihajúci zdarma bezdomovcov

PARÍŽ - Skupina kaderníkov Barber Angels Brotherhood, ktorá zdarma poskytuje svoje služby ľuďom bez domova, si v sobotu v Paríži prevzala cenu Veľkú humanitárnu cenu Francúzska.

slovakia

left justify in out

"Význam tohto ocenenia nás vedie k tomu, aby sme pokračovali - v piatich európskych krajín," povedal zakladateľ bratstva Claus Niedermaier, ktorý prevádzkuje kadernícky salón v juhozápadnom Nemecku. Dodal, že "naším cieľom je, aby dobrý účes chudobnejším ľuďom dodal aspoň trochu dôstojnosti a sebadôvery".

 

K službe bezdomovcom Niedermaiera pred niekoľkými rokmi inšpiroval dokumentárny film o tom, ako prežívajú zimu bezdomovci v Mníchove. Vtedy sa rozhodol, že svoje vedomosti a zručnosti ponúkne aj tým najchudobnejším.

 

V roku 2016 potom Niedermaier spolu so štyrmi podobne zmýšľajúcimi ľuďmi založil v Bádensku-Württembersku na juhozápade Nemecka "bratstvo" Barber Angels Brotherhood.

 

Odvtedy sa do tohto projektu zapojilo viac ako 300 kaderníkov v Nemecku, ale aj v Rakúsku, Švajčiarsku, Španielsku a Holandsku.

 

Podľa odhadov doteraz bezplatné kadernícke služby - umytie vlasov, ich ostrihanie a úpravu - poskytli asi 40.000 ľuďom v rôznych lokalitách.

 

Cena Grand Prix Humanitaire de France bola založená v roku 1892 a je ocenením pre ženy a muži, ktorí bezplatne poskytujú pomoc ľuďom v núdzi.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona