V nitrianskej nemocnici zomrelo 16-ročné dievča s koronavírusom. Trápili ju aj ďalšie zdravotné problémy

NETKY.SK • 9 September 2020, 10:41 • 2 min
V nitrianskej nemocnici zomrelo 16-ročné dievča s koronavírusom. Trápili ju aj ďalšie zdravotné problémy

BRATISLAVA - Na nový koronavírus zomrelo 16-ročné dievča. Pred rokovaním vlády to potvrdil minister zdravotníctva Marek Krajčí (OĽANO).

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Dievča malo podľa neho aj iné zdravotné ťažkosti a veľký stupeň obezity, čo je rizikový faktor pri nákaze ochorením COVID-19.

 

Prípad potvrdila aj nemocnica

To, či bol dievčaťu podaný liek s účinnou látkou remdezivir, Krajčí komentovať nechcel.

 

Prípad potvrdila aj samotná nemocnica. "Môžeme potvrdiť, že sme počas víkendu prijali na Kliniku detí a dorastu polymorbídnu pacientku so závažnými chronickými ochoreniami, ktorá bola pozitívne testovaná na COVID-19 a následné preložená na Infekčnú kliniku, kde zomrela. Presnú príčinu úmrtia bude možné určiť až po pitve zosnulej," informovala hovorkyňa Fakultnej nemocnice v Nitre Tatiana Kubinec.

Ako ďalej uviedol Marek Krajčí, situácia na Slovensku zhoršuje. "Urobíme maximum preto, aby sme tú druhú vlnu čo najlepšie zvládli a aby sme mali čo najmenej hospitalizovaných a čo najmenej mŕtvych," informoval minister zdravotníctva.

 

img

 

Situácia na Slovensku sa zhoršuje

Predpokladá, že so stúpajúcim počtom pozitívne nakazených bude stúpať aj počet testovaných. Zároveň doplnil, že kapacity sú zatiaľ uspokojivé. "Negatívom je, že s rastom počtu nakazených sa zvyšujú aj počty ľudí v nemocniciach," dodal Krajčí.

 

Na Slovensku v utorok (8. 9.) pribudlo 161 nakazených novým koronavírusom, ich celkový počet tak stúpol na 4888. 

 

Laboratóriá otestovali 5309 vzoriek. Z ochorenia COVID-19 sa vyliečilo ďalších 34 pacientov.

 

Ochranné pomôcky môžete objednávať na: shop.netky.sk. Na sklade sú jednorázové ochranné rúška, textilné ochranné rúška a dezinfekčné gély.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona