Francúzsko trápia tropické prietrže mračien

NETKY.SK • 19 Jún 2013, 20:52 • 2 min
Francúzsko trápia tropické prietrže mračien

TOULOSE - Francúzsko v týchto dňoch zápasí s netradičným počasím charakteristickým skôr pre Áziu.

slovakia

left justify in out

Výdatné krátke zrážky okamžite rozvodňujú potoky a rieky v malých mestách či spôsobujú povodne priamo na uliciach, keďže kanalizácia nestíha vodu odvádzať. Dôsledkom je zatiaľ smrť dvoch starších ľudí, no i zatvorenie pútnického miesta Lurdy, ktoré ročne navštevujú milióny ľudí. Od utorka je pre nepriaznivé počasie však zatvorené. V hornatom regióne Luz-Saint-Sauveur zase museli evakuovať 2000 ľudí.

Nezvyčajne vlhké a daždivé počasie sa postaralo aj o pád mosta v dedine Saint-Laurent-de-Neste, pričom v stredu muselo svoju prevádzku na 20 minút zastaviť aj parížske medzinárodné letisko Orly. Lietadlá pre prietrž mračien museli odkláňať na iné letiská. Starosta jedného z miest neďaleko Paríža prirovnal dážď k tým, ktoré sú typické pre tropické pásmo. Podľa jeho slov sa na uliciach mesta Melun znenazdania objavilo až 30 centimetrov vody.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies