Francúzsko s Egyptom vyzývajú Bezpečnostnú radu OSN na stretnutie o Líbyi

NETKY.SK • 16 Február 2015, 15:01 • 2 min
Francúzsko s Egyptom vyzývajú Bezpečnostnú radu OSN na stretnutie o Líbyi

PARÍŽ - Francúzsky prezident Francois Hollande a jeho egyptský náprotivok Abd al-Fattáh as-Sísí vyzvali v pondelok Bezpečnostnú radu OSN (BR OSN), aby zvolala zasadnutie z dôvodu bezpečnostnej situácie v Lýbii a prijala nové opatrenia po útoku egyptského letectva na pozície extrémistickej organizácie Islamský štát (IŠ).

slovakia

left justify in out

V pondelok, deň po tom čo IŠ zverejnili na internete videozáznam brutálnej popravy 21 egyptských koptov v Líbyi, Hollande a as-Sísí absolvovali telefonický rozhovor. "Podčiarkli ním dôležitosť Bezpečnostnej rady OSN a potrebu nových opatrení, ktoré by malo medzinárodné spoločenstvo prijať v boji proti hrozbe, akou je Islamský štát," uviedla kancelária prezidenta Hollanda.

 

Egyptské vojenské lietadlá v pondelok zaútočili na objekty IŠ v Líbyi, ktorá iba niekoľko hodín pred tým zverejnila na internete videozáznam popravy zadržaných koptov z Egypta. Videozáznam je jedným z prvých svojho druhu, ktorý prívrženci skupiny vytvorili mimo obsadených území v Sýrii a Iraku. Líbyjské vzdušné sily taktiež v pondelok informovali o vlastných náletoch proti extrémistom spriazneným s IŠ, ktoré uskutočnili v meste Darna v severovýchodnej časti krajiny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies