Francúzsko po útokoch v Paríži požiadalo o preverenie istých áut a ľudí

NETKY.SK • 14 November 2015, 16:19 • 2 min
Francúzsko po útokoch v Paríži požiadalo o preverenie istých áut a ľudí

PRAHA - Český minister vnútra Milan Chovanec dnes vo vysielaní Českej televízie povedal, že francúzska polícia požiadala Česko a ďalšie krajiny o "informácie o určitých ľuďoch a značkách áut, pracuje na tom od noci najmä Útvar pre odhaľovanie organizovaného zločinu (ÚOOZ).

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Týchto ľudí sme však podľa najnovších informácií v ČR nezachytili," citoval ministra server Novinky.cz.


Minister spresnil, že francúzske orgány adresovali svoju žiadosť obecne na celú Európu, nielen k Česku.


Česká polícia po útokoch v Paríži posilnila ochranu nákupných centier, letísk, významných objektov a ambasád a dnes aj okolo mešity v Brne.


Vodca hnutí ANO Andrej Babiš a minister obrany Martin Stropnický vyzvali dnes na zjednotenie Európy proti Islamskému štátu, ktorý sa prihlásil k piatkovým útokom v Paríži, a k prechodu od slov k činom. Jedným z nich by malo byť aj uzavretie hraníc schengenského priestoru.


Český prezident Miloš Zeman predtým označil teroristické útoky vo Francúzsku za odporný zločin. Podľa nej potvrdzujú, že "vchádzame do ťažkých čias". Na Twitteri to dnes uviedol hovorca Pražského hradu Jiří Ovčáček, napísal server lidovky.cz.


Citoval aj premiéra Bohuslava Sobotku: "To, čo sa v noci odohralo v Paríži, je mimoriadne brutálny zločin, ktorý nesie všetky znaky teroristického útoku." Európa musí byť podľa nej "silná a pripravená brániť svoje hodnoty, zaručiť bezpečnosť občanov a čeliť terorizmu spoločne.


Babiš so Stropnickým hovorili s reportérmi po tom, ako dnes krajský snem ANO zvolil drvivou väčšinou hlasov Stropnického za nového šéfa pražskej organizácie.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies