Francúzsko plánuje posilniť protiteroristické opatrenia

NETKY.SK • 13 Júl 2018, 12:45 • 2 min
Francúzsko plánuje posilniť protiteroristické opatrenia

PARÍŽ - Francúzsko posilní protiteroristické opatrenia a plánuje vytvoriť aj nové jednotky na monitorovanie osôb odsúdených za terorizmus a ich zradikalizovaných spoluväzňov.

slovakia

left justify in out

Nové opatrenia zavádza krajina v záujme lepšej identifikácie extrémistov, u ktorých existuje riziko násilia, informuje agentúra AP. 

 

Francúzsky premiér Édouard Philippe v piatok ohlásil 32 nových opatrení v rámci najnovšieho úsilia vlády odvrátiť hrozbu extrémistického násilia. Vo Francúzsku za uplynulé tri roky totiž došlo k viacerým útokom so smrteľnými následkami.

 

Plán vlády zahŕňa aj zriadenie nového úradu prokurátora pre terorizmus a koordináciu riadenia protiteroristických aktivít spolu s francúzskou vnútornou tajnou službou DGSI.

Návrh tiež vyzýva na zriadenie novej jednotky na monitorovanie odsúdencov za terorizmus a ich zradikalizovaných spoluväzňov, ako aj ďalšej jednotky v záujme identifikácie pohnútok radikálov vykonávať násilné činy, píše AP. "Hrozba sa zvyšuje - musíme sa prispôsobiť," povedal Philippe.

 

V dôsledku extrémistických útokov zahynulo vo Francúzsku za uplynulé roky už najmenej 200 ľudí. Zvlášť prísne bezpečnostné opatrenia budú sprevádzať tohtoročné oslavy Dňa Bastily počas nadchádzajúceho víkendu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies