Francúzsko odovzdá Rusku prvú vrtuľníkovú loď triedy Mistral v novembri

NETKY.SK • 29 Október 2014, 15:56 • 2 min
Francúzsko odovzdá Rusku prvú vrtuľníkovú loď triedy Mistral v novembri

MOSKVA - Rusko si môže prevziať od Francúzska prvú z dvoch vrtuľníkových lodí triedy Mistral, oznámil dnes ruský vicepremiér Dmitrij Rogozin. Termín prevzatia podľa neho Francúzi stanovili na 14. novembra a v rovnaký deň bude druhé plavidlo v lodenici spustené na vodu.

slovakia

left justify in out

Francúzsky minister obrany Jean-Yves Le Drian v utorok tvrdil, že Paríž počká s rozhodnutím o dodávke prvej lode do budúceho mesiaca, uviedla agentúra Reuters.

 

Francúzsky prezident Francois Hollande v septembri pod tlakom spojencov - v súvislosti s krízou na Ukrajine - oznámil, že pozastaví októbrové dodanie lode.

 

"Rosoboronexport dostal pozvanie pricestovať 14. novembra do Saint-Nazaire, kde je 360 ruských námorníkov a 60 inštruktorov pre výcvik nových posádok a kde bude odovzdaná prvá loď Vladivostok a spustená na vodu druhá loď," citovala Rogozina agentúra TASS.

 

Pripomenula, že na základe kontraktu v hodnote 1,2 miliardy eur má francúzsky výrobca odovzdať Rusku loď Vladivostok tento mesiac, plavidlo Sevastopol v roku 2015. V prípade ak Francúzsko podmienky kontraktu nesplní, bude musieť zaplatiť Rusku pokutu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies