Francúzsko a Švédsko spoločne podporili plán EÚ na prerozdelenie migrantov

NETKY.SK • 18 September 2015, 14:38 • 2 min
Francúzsko a Švédsko spoločne podporili plán EÚ na prerozdelenie migrantov

ŠTOKHOLM - Francúzsko a Švédsko sa zhodujú na potrebe prijatia plánu Európskej komisie na presídlenie 120.000 migrantov, vyhlásili dnes francúzsky premiér Manuel Valls a jeho švédsky náprotivok Stefan Löfven na spoločnej konferencii v Štokholme.

slovakia

left justify in out

"Európa čelí v súvislosti s utečencami obrovskej výzve... a musí ukázať svoje hodnoty," uviedol francúzsky premiér Manuel Valls, ktorého citovala agentúra DPA.

 

Valls v súvislosti s plánom EÚ na prerozdelenie 120.000 utečencov povedal, že európskym krajinám sa doposiaľ "nepodarilo dosiahnuť konsenzus, avšak väčšina ho podporuje". Dodal, že kľúčovou úlohou je teraz zaistiť, že sa všetky členské krajiny EÚ do prerozdelenia zapoja.

 

Švédsky premiér Stefan Löfven na margo veci vyhlásil, že "súčasný stav nemôže pretrvať" a je potrebné na budúcotýždňovom summite EÚ dosiahnuť nejakú spoločnú dohodu.

 

Obaja politici zároveň označili za "neakceptovateľné" robenie rozdielov medzi utečencami na základe ich vierovyznania, pričom takéto správanie označili za "porušovanie európskych hodnôt".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies