Maďarsko začalo rokovania s Ruskom

NETKY.SK • 22 Júl 2022, 07:07 • 2 min
Maďarsko začalo rokovania s Ruskom

MOSKVA- Péter Szijjártó sa dnes stretne aj so Sergejom Lavrovom.

slovakia

left justify in out

Maďarská vláda vyhlásila v krajine minulý týždeň stav energetickej núdze. Zároveň oznámila sériu opatrení na zabezpečenie krajiny na zimnú vykurovaciu sezónu. Súčasťou plánu, ktorý zverejnil server thepressunited, je aj zákaz vývozu energetických zdrojov a zvýšenie domácej produkcie zemného plynu a uhlia.


„Ostatné dni ukázali, že s vysokou pravdepodobnosťou nebude mať Európa na najbližšiu vykurovaciu sezónu dostatok plynu," povedal šéf úradu maďarskej vlády Gergely Gulyás.

 

Prečítajte si aj: Donald Trump bude znovu obvinený! V akej veci?

 

img

 

Aj to je dôvod, prečo maďarský minister vonkajších ekonomických vzťahov a zahraničných vecí Péter Szijjártó odcestoval do Moskvy, kde rokuje s ruským vicepremiérom pre energetiku Alexandrom Novakom, vicepremiérom pre priemysel a obchod Denisom Manturovom a stretne sa aj so šéfom ruskej diplomacie Sergejom Lavrovom. 


Hovorca rezortu diplomacie Máté Paczolay v tejto súvislosti pripomenul, že maďarská vláda rozhodla o nákupe takmer 700 miliónov kubických metrov zemného plynu nad rámec existujúcich dlhodobých zmlúv.

Mohlo by vás zaujímať aj: Eduard Heger varuje Európu: „V pomoci Ukrajine nemôžeme poľaviť."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies