Francúzska polícia si tichým pochodom uctila pamiatku kolegu a jeho družky

NETKY.SK • 16 Jún 2016, 15:04 • 2 min
Francúzska polícia si tichým pochodom uctila pamiatku kolegu a jeho družky

PARÍŽ - Stovky policajtov, priateľov a susedov sa dnes zúčastnili na pochode, aby si tak uctili pamiatku policajného dôstojníka a jeho družky, ktorých v pondelok večer brutálne zavraždil muž, čo prisahal vernosť džihádistickému Islamskému štátu (IS).

slovakia

left justify in out

Pochod sa začal v Mantes-la-Jolie, kde jedna z obetí, 36-ročná Jessica Schneiderová, pracovala ako administratívna sila na policajnom komisariáte, a skončil sa v Magnanville, kde bola spolu so 42-ročným policajným dôstojníkom Jeanom-Baptistom Salvaingom zavraždená.

 

Ich vyše trojročný syn, ktorý bol v čase útoku v dome s matkou, ako jediný prežil. Vraha Larossiho Abballu, ktorý mužovi zasadil deväť rán nožom a žene podrezal hrdlo, polícia pri zásahu svojich osobitných jednotiek zlikvidovala.

Celoštátna spomienka za zavraždených policajtov sa uskutoční v piatok na prefektúre v Yvelines za účasti prezidenta Francoisa Hollanda, premiéra Manuela Vallsa a ministra vnútra Bernarda Cazeneuva, informovala televízia BFMTV.

 

Vyšetrovatelia naďalej zadržiavajú tri osoby podozrivé so spojenia s Abballom a snažia sa zistiť motív jeho činu. Podľa dnešných správ francúzskych médií polícia pripúšťa, že Abbala si Salvainga vybral ako terč útoku zámerne: prešetrujú preto policajtove aktivity v poslednom období.

 

Francúzski policajti už dlhšie poukazujú na svoje obavy, ktoré vyplývajú z rastúceho počtu útokov voči príslušníkom polície, a to nielen zo strany islamistov, ale napríklad aj počas posledných demonštrácií proti vládnou presadzovanej reforme zákonníka práce.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies