Francúzom vyšla odplata za Peking, Agnel uštval Lochteho

NETKY.SK • 30 Júl 2012, 07:24 • 2 min
Francúzom vyšla odplata za Peking, Agnel uštval Lochteho

Francúzom vyšla odplata za Peking, Agnel uštval Lochteho

slovakia

left justify in out

img

Francúzskym plavcom dokonale vyšla odplata za Peking. V strhujúcom finále štafety na 4x100 m v.sp. na OH 2012 v Londýne vypálili rybník favorizovanému kvartetu USA. V Aquatic Centre sa stal hrdinom 20-ročný finišman Yannick Agnel, ktorý na poslednej päťdesiatke uštval Ryana Lochteho.
      Hviezdny Američan absolvoval v sobotu rozplavby i finále dlhej polohovky a v závere štafety mu chýbali sily na to, aby odrazil nápor francúzskeho rýchlika. "Na poslednom úseku som dal do toho úplne všetko, až Ryan napokon kapituloval. Desať metrov pred cieľom som videl, že už má toho plné zuby. Cítim sa ako v siedmom nebi, veď sme olympijskými šampiónmi, je to pre nás magický moment," povedal pre akreditované médiá Agnel, ktorý bol na poslednom úseku o sekundu rýchlejší ako Lochte.
      Michael Phelps získal už svoju 17. olympijskú medailu, no prvú strieborného lesku. "V krauliarskej štafete sme chceli zlato. Nezostáva nám nič iné, ako zablahoželať Francúzom k zisku titulu, dokázali poskladať výborný tím. Yannick Agnel podával počas celej sezóny kvalitné výkony a dnes bol skvelý. " Sklamanie netajil ani Lochte. "Všetci štyria sme urobili maximum pre úspech, Francúzi nám však v závere vyfúkli zlato. Každý plavec ide do štartovacích blokov s tým, že chce vyhrať, takže určite nemôžeme byť spokojní s druhým miestom. Taký je však šport, nie všetko vyjde podľa vašich predstáv."
      Prekvapením je aj bronz ruskej štafety, ktorá získala cenný kov na úkor Austrálie. "Vedeli sme, že Austrálčania budú patriť k horúcim adeptom na medaily. Vo finále však boli veľmi nervózni. Našou výhodou bolo, že sme plávali veľmi uvoľnene, rovnako ako Američania pred štyrmi rokmi. Sme šťastní, že sa nám podarila odveta za Peking," povedal Clement Lefert, ktorý plával za Francúzov na treťom úseku.

Zdroj:TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies