Francúzky premiér Valls pozval Barcelonu do Ligue 1

NETKY.SK • 28 Október 2015, 14:56 • 2 min
Francúzky premiér Valls pozval Barcelonu do Ligue 1

BARCELONA - Francúzky premiér Manuel Valls ponúkol futbalovému klubu FC Barcelona možnosť štartovať v najvyššej francúzskej súťaži v prípade, ak by Katalánsko dosiahlo nezávislosť.

slovakia

left justify in out

Katalánci sa už dlhodobo snažia osamostatniť od Španielska a v tejto iniciatíve majú podporu aj od miestneho veľkoklubu. Pokiaľ by sa tak stalo, Barcelona by nemohla pôsobiť v La Lige. Tú by však s otvorenou náručou privítal vo francúzskej Ligue 1 premiér Valls. "Aj nefrancúzsky klub AS Monaco súťaží v našej lige, tak prečo by nemohla Barcelona? Som veľký futbalový fanúšik a aj fanúšik Barcelony. Francúzsko to vie."

 

AS Monaco pri svojom vstupe do francúzskej ligy zaplatilo poplatok 50 miliónov eur a táto povinnosť pravdepodobne neminie ani "Blaugranas."

 

Za nezávislosť bojujú fanúšikovia Barcelony aj počas futbalových duelov. Od UEFA dostal klub pokutu 40.000 eur za to, že diváci ukazovali katalánske vlajky počas septembrového zápasu Ligy majstrov proti Bayeru Leverkusen. Podobné incidenty sa odohrali aj v minulosti.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies