Francúzska ministerka na titulke časopisu Playboy, pikantné Foto a kritika z vlastných radov

NETKY.SK • 4 Apríl 2023, 20:30 • 2 min
Francúzska ministerka na titulke časopisu Playboy, pikantné Foto a kritika z vlastných radov

Ministerka francúzskej vlády Marlene Schiappa sa dostala pod paľbu členov svojej vlastnej strany po tom, čo sa objavila na titulnej strane magazínu Playboy.

slovakia

left justify in out

Schiappa, ktorá je ministerkou vlády od roku 2017, sa objavila na obálke časopisu, aby sprevádzala 12-stranový rozhovor, ktorý urobila o právach žien a LGBT. Schiappa, ktorá je súčasnou ministerkou sociálneho hospodárstva a francúzskych združení, sa nechala na obálke odfotiť v obtiahnutých  bielych šatách.
Schiappa je dlhoročnou zástankyňou práv žien a v roku 2017 bola vymenovaná za vôbec prvú ministerku pre rodovú rovnosť. V tejto úlohe úspešne presadila nový zákon o sexuálnom obťažovaní, ktorý umožňuje udeľovať pokuty na mieste mužom, ktorí obťažovali, alebo sledovali ženy na ulici.

 

img

 

Jej vystúpenie vyvolalo kritiku od politických kolegov vrátane francúzskej premiérky Elisabeth Borneovej.
Borne vytiahol Schiappu kôli obálke a povedal jej, že to „nebolo vhodné, najmä počas tohto obdobia,“ uviedla v sobotu pobočka CNN BFMTV s odvolaním sa na zdroj blízky premiérovi.
Francúzsko sa v súčasnosti zmieta v politickej a sociálnej kríze, ktorú vyvolal krok francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona presadiť kontroverzné dôchodkové reformy napriek širokému odporu verejnosti.
„Sme uprostred sociálnej krízy, je tu problém polície, sú ľudia medzi životom a smrťou a mám dojem, že som za dymovou clonou,“ povedala v piatok pre BFMTV Sandrine Rousseau, politička Strany zelených a spolubojovníčka za práva žien.

Francúzsky politik Jean Luc Mélenchon, ktorý sa v prezidentských voľbách v roku 2022 umiestnil na treťom mieste, kritizoval vystúpenie Schiappovej aj rozhodnutie francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona poskytnúť tento týždeň rozhovor detskému časopisu Pif Gadget.

V krajine, kde sa prezident vyjadruje v Pifovi a jeho minister v Playboyi, by bola problémom opozícia. Francúzsko odchádza z koľají,“ napísal Mélenchon v sobotu na Twitteri.


Schiappa odpovedala na svojich kritikov v sobotňajšom tweete: „Obhajovať právo žien mať kontrolu nad svojím telom, budem všade a stále. Vo Francúzsku sú ženy slobodné. Pri všetkej úcte k odporcom a pokrytcom.
Francúzsky minister vnútra Gérald Darmanin vystúpil na obranu Schiappovej počas nedeľného rozhovoru pre francúzsku spravodajskú stanicu CNews, ktorý ju nazval „charakternou ženou“.
Chcel som povedať, že Marlene Schiappa je odvážna politička, ktorá má svoj charakter a svoj štýl, ktorý nie je môj, ale rešpektujem ho,“ poznamenal.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies