Usyk obral Joshuu o opasky a vypýtal si Furyho!

NETKY.SK • 21 August 2022, 15:30 • 2 min
Usyk obral Joshuu o opasky a vypýtal si Furyho!

RIJÁD - Ukrajinec svojím víťazstvom v odvetnom zápase umlčal všetkých, ktorí mali po prvom zápase pochybnosti, či bol naozaj lepší ako jeho súper Anthony Joshua.

slovakia

left justify in out

Výhrou zostal Usyk šampiónom ťažkej váhy organizáciách WBO, WBA a IBF. V Jeddah Superdome prebehol ťažký zápas s dvanástimi kolami. Joshua ukázal, že od ich stretu v septembri 2021 urobil niekoľko skutočných úprav, bojoval v nižšom postoji a nepadol do Usykových pascí v úvodných kolách. Usyk tak mal sťažené to, aby sa mohol dostať k rýchlym akciám a nemohol tak využiť svoje umenie naplno ako v  prvom vzájomnom stretnutí. 

 

obrazok

 

Usyk začal meniť svoj herný plán na začiatku 4. kola. Namiesto toho, aby umožnil Joshuovi viesť boj a vyvíjať tlak, začal Usyk viac krúžiť a strieľať do kombinácií s úmyslom dotknúť sa Joshuu viac, ako mu len ublížiť jednou ranou.

 

V reakcii na Usykovu úpravu sa Joshua začal chytať do rovnakých pascí ako pri prvom stretnutí. Pre Usyka to však nebolo   hladké víťazstvo, pretože Joshua neskôr taktiež zmenil štýl boja. Zameral sa na útok na Usykovo telo.  

 

obrazok

 

To viedlo k Joshuovmu najväčšiemu momentu v boji  a najpravdepodobnejšej šanci vynútiť si koniec. V 9. kole Joshua zaútočil na Usyka naozaj ostro a zdalo sa, že tým ohromil nielen divákov, ale i ukrajinského šampióna. Usyk však zostal na nohách a v posledných troch kolách súboja ukázal skutočné majstrovské kvality.

 

Začiatkom 10. kola Usyk značne zvýšil svoj výkon a niekoľkokrát zasiahol Joshuu ťažkými strelami. Joshuov spodný postoj zmizol a začal bojovať na rovných nohách, tie však boli príliš pomalé. Usyk sa definitívne vrátil do zápasu a zabezpečil si zaslúžené víťazstvo. Oficiálne výsledkové karty po zápase ukazovali 115-113 a 116-112 pre Usyka s jednou kartou 115-113, ktorú nepochopiteľne otočil Joshua.

 

img

 

„Toto víťazstvo patrí mojej krajine, všetkým ľuďom a armáde, ktorí bránia moju vlasť. Ďakujem vám veľmi pekne," uviedol po zápase Usyk a dodal: „Na tento súboj sa bude pozerať veľa generácií, najmä na kolo, keď sa ma niekto snažil tvrdo poraziť, no ja som to vydržal a otočil som to iným spôsobom."
 

Ukrajinský boxer tiež oznámil, že by chcel už bojovať iba so šampiónom organizácie WBC Tysonom Furym. 

 

Prečítajte si aj: Premier League: Nováčik z Nottinghamu priviedol šestnástu posilu



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies