Francúzi proti neobľúbenému Albánsku v pozícii favorita

NETKY.SK • 14 Jún 2016, 14:33 • 2 min
Francúzi proti neobľúbenému Albánsku v pozícii favorita

MARSEILLE - Futbalisti usporiadateľskej krajiny Francúzska nastúpia v stredu na svoj druhý zápas na EURO 2016 proti Albánsku s cieľom splniť úlohu favorita a potvrdiť post lídra A-skupiny. Po triumfe nad Rumunskom majú na konte tri body, kým debutant Albánsko stále čaká na premiérový bod i presný zásah na veľkom podujatí. Zápas na Stade Vélodrome v Marseille má výkop o 21.00 h a povedie ho škótsky arbiter William Collum.

slovakia

left justify in out

Francúzi sa v ouvertúre poriadne natrápili a po nervóznom výkone zdolali Rumunov 2:1 gólom z 89. minúty. "Hlavne, že to už máme za sebou s víťazným koncom. Teraz už môžeme hrať uvoľnenejšie," povedal strojca triumfu Dimitri Payet, ktorý proti Rumunsku najskôr prihral na vedúci presný zásah a potom v samom závere rozhodol o zisku troch bodov pre domáceho favorita. Kouč Didier Deschamps nemohol byť úplne spokojný s predvedenou hrou a tak na tréningoch skúšal zmeny v zostave: "Výkon tímu nebol ideálny, od toho sme mali ďaleko. Turnaj sme napriek tomu začali na pozitívnej vlne a môžeme na tom stavať."

 

Na Francúzov teraz ale čaká nepríliš obľúbený súper, za uplynulé dva roky sa s Albánskom stretli dvakrát v príprave a ani raz nevyhrali. Najskôr sa v novembri 2014 zrodila v Rennes remíza 1:1, pred rokom dokonca Albánci doma šokovali favorita triumfom 1:0. "Očakávam opäť kompaktného a dobre organizovaného súpera. Posledné dva zápasy s nimi nám ukázali, čo vedia," upozornil Deschamps, ktorý v príprave na tento duel skúšal podľa informácií francúzskeho magazínu L'Equipe rozostavenie 4-2-3-1 bez hviezd Paula Pogbu a Antoineho Griezmanna.

 

Namiesto nich mali miesto mladíci Kingsley Coman a Anthony Martial. Či dostanú šancu od začiatku sa rozhodne až pred zápasom. "Rozhodne musíme hrať viac na riziko ako v prvom dueli," vyhlásil stredopoliar Blaise Matuidi.

 

Albánci sú pozitívne naladení nielen pre uplynulé úspešné vystúpenia proti Francúzom, ale aj po výkone proti Švajčiarom. Hoci oslabení, dlho držali šance na bodový zisk a iba ich slabá efektivita v útoku znamenala napokon tesnú prehru 0:1. "Už sme viackrát potvrdili, že sa nebojíme ani veľkých súperov," tvrdí Amir Abrashi z tímu bundesligového nováčika SC Freiburg. Absentovať v zostave Albánska bude po červenej karte v predchádzajúcom súboji s istotou kapitán Lorik Cana, ktorý má za sebou aj pôsobenia vo francúzskej lige a vlastní aj pas hostiteľskej krajiny. "Proti Švajčiarsku nám chýbalo potrebné šťastie. Verím, že sa k nám teraz nakloní viac," dúfa taliansky tréner Balkáncov Giovanni De Biasi.

 

Francúzi sú na štadióne v Marseille bez prehry v štyroch súťažných dueloch za sebou. S Albánskom nevyhrali uplynulé dva zápasy, ale predtým ho štyrikrát v sérii zdolali v kvalifikáciách ME s celkovým rozdielom skóre plus desať. Najvyšší triumf dosiahli v eliminácii na európsky šampionát 1992, keď v Parku princov deklasovali Albáncov 5:0. Po dva góly vtedy zaznamenali Franck Sauzée a Jean-Pierre Papin.

 

A-skupina:

 

Francúzsko - Albánsko (streda 15. júna, 21.00 h, Marseille - Stade Vélodrome)

 

Predpokladané zostavy:

 

Francúzsko: Lloris - Sagna, Rami, Koscielny, Evra - Matuidi, Kanté, Pogba - Griezmann, Giroud, Payet

Albánsko: Berisha - Hysaj, Aliji, Mavraj, Agolli - Kukeli - Roshi, T. Xhaka, Abrashi, Lenjani - Sadiku

 

Tabuľka A-skupiny:

1. Francúzsko 1 1 0 0 2:1 3

2. Švajčiarsko 1 1 0 0 1:0 3

3. Rumunsko 1 0 0 1 1:2 0

4. Albánsko 1 0 0 1 0:1 0

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies