Krach brazílskej kryptomenovej pyramídovej spoločnosť

NETKY.SK • 8 Február 2023, 15:00 • 2 min
Krach brazílskej kryptomenovej pyramídovej spoločnosť

Brazílska kryptomenová pyramídová spoločnosť, ktorá získala viac ako 193 miliónov dolárov od svojich zákazníkov, v minulých dňoch oficiálne oznámila bankrot.

slovakia

left justify in out

Tento prípad vyvolal vlnu obáv a diskusií v komunite kryptomien a upozorňuje na riziká, ktorým sú klienti vystavení pri investovaní do kryptomien.

 

Pyramídová spoločnosť sa predstavovala ako investičný fond, ktorý ponúka svojim klientom vysoké výnosy z investícií do kryptomien. Avšak, v skutočnosti pyramídová spoločnosť získala peniaze od svojich klientov a využila ich na výplatu výnosov pre starších členov pyramídy a na udržanie svojho pôsobenia.

 

V dôsledku toho, keď sa zákazníci začali sťažovať na nedostatok výplat a žiadať vrátenie svojich peňazí, pyramídová spoločnosť sa nedokázala vyrovnať s tlakom a nakoniec zbankrotovala.

 

Tento prípad ukazuje, že aj keď môže byť investovanie do kryptomien lákavé kvôli možnosti vysokých výnosov, existujú aj vážne riziká, ktorým môžu byť klienti vystavení. Je dôležité, aby klienti starostlivo skúmali a vyhodnocovali bonitu a bezpečnosť investičných možností, predtým ako investujú svoje peniaze.

 

Vlády a regulačné orgány tiež majú dôležitú úlohu v chránení klientov pred podvodnými aktivitami v kryptomenovom svete a zabezpečení, aby boli zákazníci informovaní o rizikách súvisiacich s investovaním do kryptomien.

V súvislosti s týmto prípadom boli už zahájené trestné konania.

 

Originál článok v angličtine čítaj tu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies