Frakcia socialistov odmietla fúziu s Gyurcsányovou DK

NETKY.SK • 6 September 2014, 14:56 • 2 min
Frakcia socialistov odmietla fúziu s Gyurcsányovou DK

BUDAPEŠŤ - Parlamentná frakcia Maďarskej socialistickej strany (MSZP) rozhodne odmietla fúziu s opozičnou Demokratickou koalíciou (DK) expremiéra Ferenca Gyurcsánya, informoval dnes maďarský denník Magyar Nemzet.

slovakia

left justify in out

Návrh na vytvorenie jednotnej demokratickej strany, ako to v uplynulých dňoch navrhol Gyurcsány, odmietla drvivá väčšina poslancov frakcie MSZP na svojom dvojdňovom zasadnutí v Mátraháze. Poslanci sa vyjadrili za ďalšie posilnenie samostatnej MSZP.
      

Hovorca DK Zsolt Gréczy v tejto súvislosti pripomenul, že keď Gyurcsány odchádzal z postu premiéra a predsedu MSZP, socialisti mali poldruhamiliónový tábor priaznivcov. Odvtedy podpora MSZP výrazne klesla. Navyše podľa jeho slov nikto nespochybňoval to, že v čase Gyurcsányovho vládnutia bolo Maďarsko slobodnou, demokratickou a svetom uznávanou republikou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies