FOTO Žena odmietla potrat poškodeného dieťaťa. Neznámy muž ju neskôr dojal srdcervúcim gestom

NETKY.SK • 28 Marec 2018, 13:53 • 2 min
FOTO Žena odmietla potrat poškodeného dieťaťa. Neznámy muž ju neskôr dojal srdcervúcim gestom

Zdravé dieťa je to najväčšie šťastie, no niektorí rodičia ho nemajú. Materinská láska je však neikedy tak silná, že dokáže robiť zázraky.

slovakia

left justify in out

Sara Heller a Chris Eidam sa tešili na príchod malého Brodyho. V 24. týždni tehotenstva im doktori oznámili, že dieťa je poškodené a mali by zvážiť potrat. Plod mal totiž mimoriadne zdeformované pery vrátane nosa. Ráštep sa väčšinou prejavuje len zjazvenou hornou perou, tento prípad bol však o mnoho horší a celkovo ich na svete evidujú len 9.

 

img

Foto: Facebook/Sara Heller

 

 

Rodičia sa ale svojho bábätka  nevzdali a Brody o deväť mesiacov prišiel na svet. Milujú ho takého, aký je. Okrem poškodenej tváričky, je inak zdravý chlapček.

 

Ročne sa s ráštepom pery, sánky alebo podnebia narodí takmer 2700 detí. Mnohé musia podstúpiť operáciu, aby vôbec dokázali rozprávať, jesť a piť. Vedci stále nevedia čo túto zákernú deformáciu spôsobuje. Genetika sa však s určitousťou podpísala na 1/5 prípadoch.

 

img

Foto: Facebook/Sara Heller

 

Sara sa rozhodla  zmeniť povedomie verejnosti  o ľuďoch s ráštepom, aby Brodymu uľachčila predieranie sa svetom. Na plastickú operáciu totiž rodina nemala peniaze. Fotky syna zverejnila na sociálnej sieti. Po odozve ostala šokovaná a ešte viac zdesená. Namiesto súcitu alebo podpory sa pri fotkách ojavili nepríjemné až urážlivé komentáre.

 

"Rozhodla som sa ľudí poučiť, nie konfrontovať. Pretože chcem, aby tak jednal aj Brody a bránil ostatné deti s ráštepom," povedala Sara.

 

Jedného večera o tri mesiace po pôrode sa išli s rodinou najesť do reštaurácie. Všetko prebiehalo úplne normálne, až kým čašník Sare na stôl položil zvláštny papier. Nebola to ale servítka. Bol to šek na 1000 dolárov s odkazom: "Pre krásne dieťatko."

 

"Tiekli mi slzy, moje srdce zaplavilo obrovské šťastie," povedala milujúca matka.

 

img

Foto: Facebook/Sara Heller

 

 

Bordy vďaka daru od cudzieho muža podstúpil sériu operácií. Po tej poslednej vyzerá takmer ako úplne normálne dieťa. Zopár zákrokov ho ešte čaká. Jasné však je, že jeho osud sa týmto úplne zmenil.

 

img

 

img

Foto: Facebook/Sara Heller



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies