Ronaldo nenastúpil v exhibícii

NETKY.SK • 27 Júl 2019, 13:21 • 2 min
Ronaldo nenastúpil v exhibícii

SOUL - Úradujúci taliansky futbalový majster Juventus Turín porušil zmluvu, keď v piatkovom exhibičnom zápase proti Výberu hviezd juhokórejskej ligy nepostavil Cristiana Ronalda. Tvrdí to organizátor stretnutia.

slovakia

left justify in out

Približne 63.000 divákov na štadióne v Soule odchádzalo domov sklamaných, keďže neuvidelo v akcii hviezdneho portugalského krídelníka. Juventus hral s K League All-Stars nerozhodne 3:3 a Ronaldo sa neobjavil na trávniku ani na minútu. TheFasta, agentúra organizujúca zápas, vydala v sobotu oficiálne stanovisko, v ktorom uviedla, že nevedela o rozhodnutí šampióna Serie A nenasadiť Ronalda.

 

Podľa agentúry zmluva týkajúca sa organizácie zápasu zahrňovala vetu "Juventus súhlasí, že Cristiano Ronaldo je povinný odohrať značnú zápasovú porciu". Pod značnou zápasovou porciou bolo myslené "odohrať minimálne 45 minút". Podľa TheFasta jedinou výnimkou týkajúcej sa minutáže Ronalda by bolo jeho zranenie v predzápasovej rozcvičke alebo počas stretnutia. Vedenie K League o tejto klauzule vedelo a je rozhodnuté podať protest proti konaniu zo strany Juventusu.

 

obrazok

 

"Keď sme zistili, že Ronaldovo meno chýba v kádri na druhý polčas, žiadali sme od Juventusu, aby Ronaldo hral, ako bolo sľúbené v kontrakte. Klub nám odpovedal, že o klauzule vie tréner i hráč, no Ronaldo nemôže hrať vzhľadom na jeho fyzickú kondíciu. Juventus už neskôr neodpovedal na naše výzvy," uviedla agentúra.

 

Vedenie K League sa fanúšikom ospravedlnilo za to, že nevideli na trávniku portugalského kanoniera, a bude žiadať od TheFasta odškodné. Na pozápasovej tlačovej konferencii tréner "starej dámy" Maurizio Sarri povedal, že Ronaldo nehral pre svalové problémy. K League ale tvrdí, že Juventus a ani agentúra dopredu nijakým spôsobom neznačovali, že Ronaldo by nemal hrať.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona