FOTO Zápas legiend Slovana proti 'zlatým chlapcom': Višňovský sa rozlúčil s kariérou

NETKY.SK • 12 August 2016, 07:02 • 2 min
FOTO Zápas legiend Slovana proti 'zlatým chlapcom': Višňovský sa rozlúčil s kariérou

BRATISLAVA - Štvrtkový exhibičný hokejový zápas legiend Slovana Bratislava proti “zlatým chlapcom” slovenskej reprezentácie, ktorým sa hviezdny slovenský obranca Ľubomír Višňovský oficiálne rozlúčil so svojou hráčskou kariérou, sa skončil zmierlivo 8:8, v následných samostatných nájazdoch boli úspešnejšie “belasé” legendy a zvíťazili v nich 3:1.

slovakia

left justify in out

Legendárny zadák z Topoľčian, ktorý v deň exhibície oslávil 40. narodeniny, sa predstavil v oboch družstvách, v polovici stretnutia si bývalý reprezentant za mohutného potlesku publika prezliekol dres. Bodkou za podujatím bol samostatný nájazd Višňovského, ktorý legendárna “sedemnástka” premenila.


"Bolo s tým veľa roboty, najmä so skladaním zostáv. Ďakujem všetkým, ktorí prišli," prezradil "Višňa". Výťažok zo vstupného, ktorého výšku symbolicky stanovili na 17 eur, Ľubomír Višňovský prostredníctvom svojej nadácie rozdelí medzi rodiny detí nachádzajúcich sa v hmotnej núdzi.


Pred začiatkom duelu zabávali publikum najmenší hokejisti, medzi ktorými nechýbal Višňovského syn Maxim. Predzápasový program doplnil krátky videodokument pripomínajúci kľúčové míľniky hokejového života Ľubomíra Višňovského, ktorý sledovali fanúšikovia spoločne s hráčmi zoradenými na modrej čiare.


Exhibícia sa podľa očakávaní hrala v uvoľnenej atmosfére, viac ako 10-tisíc divákov videlo namiesto vypätého súperenia zo strany oboch mužstiev najmä elegantne predvedené akcie, kľučky, brankárske zákroky a najmä množstvo gólov. Stretnutie organizátori prerušovali vtipnými dokrútkami, na ktoré aktéri reagovali priamo na striedačke. Marián Gáborík v prvej tretine pobavil publikum tým, že Višňovskému podal podprsenku. “Ľubo, niečo ti v kabíne vypadlo,” povedal s úsmevom.


Smutnejšie emócie vyvolalo prerušenie zápasu v 38. min, pri ktorom si Slovnaft aréna pripomenula tragicky zosnulého slovenského reprezentanta Pavla Demitru. Fanúšikovia venovali legendárnemu “Demovi” dlhý potlesk.
Najsilnejší moment podujatia prišiel na jeho úplnom konci, keď fanúšikovia odmenili Višňovského bohaté pôsobenie na klubovej i reprezentačnej úrovni hlasitým “ďakujeme”. "Vďačím svojim rodičom za to, že mi ukázali cestu, ktorou mám ísť. Touto cestou ma sprevádzala moja manželka Katka, ktorej z celého srdca ďakujem," povedal dojatý zadák po tom, ako sa k nemu pripojila jeho rodina. Už bývalý obranca sa s priaznivcami rozlúčil pri tónoch piesne “We are the champions” a “Aj tak sme stále frajeri”.

Legendy Slovana Bratislava - Zlatí chlapci SR 8:8 (3:5, 1:2, 4:1) - 3:1 na samostatné nájazdy

Zostavy:
Legendy Slovana: Sasu Hovi, Roman Mega, Marek Mastič - Ľ. Višňovský, Radoslav Hecl, Veber, Mosnár, Jendek, L. Čierny, Podhradský - T. Višňovský, P. Staroň, Verčík, Kapuš, Lipiansky, Voskár, Z. Cíger, Ľ. Kolník, Kropáč, Rusznyák, Lažo, Hreus
Zlatí chlapci: Šimonovič, P. Budaj - Ľ. Višňovský, Chára, Sekera, Lintner, Meszároš, Štrbák, R. Suchý - P. Bondra, Gáborík, Stümpel, Šatan, Handzuš, Marián Hossa, Marcel Hossa, Jánoš, Rastislav Pavlikovský, Pálffy, L. Nagy, Kopecký, J. Pardavý
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies