FOTO+VIDEO Tri týždne v Pjongčangu dali Vlhovej zabrať, najviac jej chýbala slovenská strava

NETKY.SK • 27 Február 2018, 16:44 • 2 min
FOTO+VIDEO Tri týždne v Pjongčangu dali Vlhovej zabrať, najviac jej chýbala slovenská strava

BRATISLAVA - Na Slovensko z Pjongčangu už pricestovala aj lyžiarka Petra Vlhová. Jej najlepšie umiestnenie v Kórei bolo 5. miesto v superkombináciii, pred média predsúpila s úsmevom, no za výrazný úspech to ani zďaleka neoznačila. Očakávania mala naša top lyžiarka určite vyššie.

slovakia

left justify in out

Vlhová dvakrát skončila na 13. pozícii (obrovský slalom a slalom), v super G sa umiestnila až na 32. priečke, zjazd nedokončila a v tímovej súťaži pomohla Slovensku ku konečnému 9. miestu.

 

"ZOH mohli dopadnúť aj lepšie, ale ja som celkom spokojná, podala som maximálne výkony, dala som do toho všetko a dopadlo to tak, ako to dopadlo. Teším sa z každého výsledku," komentovala svoje vystúpenie v Kórejskej republike.

 

Do Vlhovej vkladali slovenskí fanúšikovia najväčšie nádeje

Spolu s biatlonistkou Anastasiou Kuzminovou boli najväčšími adeptkami na medailové umiestnenia. Napokon sa jej to nepodarilo, hoci cenný kov jej najmä v superkombinácii ušiel iba tesne. Svoju pozíciu si Vlhová uvedomovala, no popiera, že by ju očakávania zväzovali. "Snažila som sa to nevnímať a koncentrovať sa na svoj výkon. Vedela som, že každý očakáva tie najvyššie pozície, ale ZOH sú o jedných pretekoch. Môže sa stať čokoľvek a nie je jednoduché sa vždy dostať na pódium, nevyšlo mi to. Mrzí ma to, taký je šport," doplnila Vlhová.

 

img


Napriek mladému veku absolvovala už druhé zimné olympijské hry

Rodáčka z Liptovského Mikuláša štartovala aj pred štyrmi rokmi v Soči. "Bol to obrovský rozdiel, pretože v Rusku to bolo pre mňa niečo nové, nevedela som, ako to tam bude fungovať. Tu som bola jedna z favoritiek a vnímala som to inak," uviedla. Vlhová sa dočkala pocty a na záverečnom ceremoniáli niesla slovenskú vlajku. "Bola to pre mňa česť. Snažila som sa si to užiť. Keď som tam už dlhšie stála, už mi bola zima. Vždy je to pekné, keď tam človek stojí a vníma tú atmosféru," objasnila.

 

Na brífingu chýbala Velez-Zuzulová

Olympijskú derniéru zažila v Pjongčangu iná slovenská lyžiarka Veronika Velez-Zuzulová. Aj ona sa mala zúčastniť na bratislavskom brífingu, napokon sa nedostavila. "Zažili sme toho spolu veľa a na jej rozlúčku v apríli určite prídem. V Kórei som to vôbec nevnímala, sústredila som sa iba na svoj výkon. Teraz na poslednom Svetovom pohári sa Veronika rozlúči, a tam to už asi budem prežívať i ja," zakončila Vlhová.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies