FOTO + VIDEO Režisér Claude Lelouch nakrúca s Aiméeovou a Trintignantom po 52 rokoch ďalšieho Muža a ženu

NETKY.SK • 27 September 2018, 08:56 • 2 min
FOTO + VIDEO Režisér Claude Lelouch nakrúca s Aiméeovou a Trintignantom po 52 rokoch ďalšieho Muža a ženu

PARÍŽ - Francúzsky filmový režisér Claude Lelouch začal v Deauville na severofrancúzskom pobreží s nakrúcaním pokračovania príbehu Muž a žena z roku 1966, a to s identickými predstaviteľmi hlavných úloh: medzičasom 86-ročnou Anouk Aiméeovou a o rok starším Jeanom-Claudom Trintignantom. Obaja stvárňujú vdovcov, ktorí sa do seba zamilujú.

slovakia

left justify in out

Originál príbehu, ktorý preslávila aj titulná pieseň z pera Francisa Laia a Pierra Barouha, získal v 60. rokoch minulého storočia množstvo sympatií u filmových nadšencov na celom svete. Svojim tvorcom vyniesol aj dvoch Oscarov - za najlepší zahraničný film a najlepší pôvodný scenár.

 

Ľúbostná story mala pokračovanie už po dvoch desaťročiach. Claude Lelouch nakrútil v roku 1966 film s rovnakým obsadením hlavných úloh s názvom Muž a žena po 20 rokoch. Filmár chce podľa vlastných slov terajšou prácou dokumentovať, že život je silnejší ako smrť.

 

 

Jean-Louis Trintignant sa pred filmovú kameru vrátil po 14-ročnej prestávke veľkolepo v snímke Láska rakúskeho režiséra Michaela Hanekeho, v úlohe, ktorú mu filmár napísal takpovediac "na telo". Aj keď nedávno informoval, že ho sužuje rakovinové ochorenie prostaty, žiadosti Clauda Leloucha nemohol nevyhovieť a tak sa rozhodol ešte pre nakrútenie ďalšieho, možno už posledného filmu.

 

Obaja hlavní predstavitelia snímky sú považovaní nielen vo Francúzsku za žijúce herecké legendy.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies