FOTO + VIDEO Centrum Benátok zaliala voda: Miestami dosahuje výšku až 150 centimetrov!

NETKY.SK • 30 Október 2018, 12:32 • 2 min
FOTO + VIDEO Centrum Benátok zaliala voda: Miestami dosahuje výšku až 150 centimetrov!

Obyvatelia Benátok majú čo robiť. Včera zasiahol mesto takzvaný Sirocco, teda južný vietor, ktorý do centra unikátneho mesta "privial" more.

slovakia

left justify in out

Sirocco je termín, ktorý sa používa pre veľmi silný vietor vanúci od Afriky. Tento živel neraz dosahuje rýchlosť aj 100 kilometrov za hodinu a v posledných dňoch napáchal v Taliansku poriadne škody. Neobišiel ani hlavné mesto Rím, kde vyvracal stromy. V Benátkach však napáchal o niečo väčšiu galibu.

 

 

Vyhľadávaná historická metropola sa ocitla pod vodou. Benátky sú síce známe vodnými kanálmi a loďkami, no more vyliate na hlavných námestiach napriek tomu nie je štandardným, a už vôbec nie žiadúcim, javom. To určite nepotešilo turistov, ktorých sa tu v každom ročnom období nachádzajú stovky až tisíce.

 

 

Nepríjemnosti spôsobil veľký príliv zapríčinený spomínaným vetrom. Mesto zapísané v UNESCO je na podobné situácie zvyknuté, no takáto vysoká hladina vody predsa len nie je úplne obvyklá. Hoci je 1,5 metra veľa, stále to nie je maximum, aké sa na tomto mieste vyskytlo v minulosti. V roku 1966 mali v uliciach 194 centimetrov vody!

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies