Fínsko a Estónsko: Cestovať do Európy je privilégium, Zelenskyj má pravdu!

NETKY.SK • 10 August 2022, 6:0 • 2 min
Fínsko a Estónsko: Cestovať do Európy je privilégium, Zelenskyj má pravdu!

HELSINKI - Premiérky Estónska a Fínska sa postavili za ukrajinského prezidenta.

slovakia

left justify in out

Volodymyr Zelenskyj včera vyzval západných lídrov, aby ruským občanom zakázali cestovať na svoje územie v rámci trestu za vojenský útok na Ukrajinu. Uviedol to v rozhovore pre americký denník The Washington Post. Podľa neho za činy Vladimíra Putina majú pykať všetci Rusi, „kým sa nepodarí zmeniť ich mentalitu."

 

Viac si môžete prečítať tu: Zelenskyj žiada, aby štáty EÚ Rusom zákázali vstup do svojich krajín

 

img

 

Pridala sa k nemu i estónska premiérka Kaja Kallasová prostredníctvom svojho účtu na sociálnej sieti Twitter. Podobný návrh predostrela v pondelok aj fínska premiérka Sanna Marinová, píše TASR.

 

Možnosť navštíviť Európu je privilégium, nie ľudské právo. Letecká doprava z Ruska je zastavená. Takže ak schengenské krajiny vydajú (Rusom) víza, toto bremeno musia niesť susedia Ruska – Fínsko, Estónsko a Lotyšsko, ktoré sú jedinými prístupovými bodmi," napísala Kallasová.

 

img

 

Fínska premiérka Marinová sa podľa správy agentúry AP nazdáva, že „nie je správne, ak Rusko vedie agresívnu, brutálnu vojnu v Európe, pričom Rusi si môžu naďalej žiť normálnym životom, cestovať po Európe ako turisti."


Fínska televízia YLE minulý týždeň informovala, že ruské firmy ponúkajú klientom odvoz autom z Petrohradu na letiská vo fínskych mestách Helsinki či Lappeenranta, odkiaľ môžu cestovať kamkoľvek do Európy. Helsinki sú vzdialené od Petrohradu iba približne 300 kilometrov.

Z domova: Robert Fico: Ropu odstavila Ukrajina, sankcie nefungujú



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona