LOH 2020: Sumár zo sobotňajšieho dňa

NETKY.SK • 24 Júl 2021, 16:22 • 2 min
LOH 2020: Sumár zo sobotňajšieho dňa

TOKIO - Prinášame sumár z dnešného dňa olympijských hier.

slovakia

left justify in out

Futbal

Zápas dňa medzi Brazíliou a Holandskom skončil nerozhodne 3:3, po dobrom začiatku Holanďaniek sa presadila hráčka Arsenalu Vivianne Miedemová

 

O štvrťhodinu neskôr vyrovnala Debinha, technické futbalistky z Brazílie si v prvom polčase držali loptu na kopačkách oveľa viac ako ich súper, ale skóre sa im navýšiť nepodarilo.

 

Do druhého polčasu vstúpili lepšie Holanďanky, do vedenia ich poslala druhým gólom  Miedemová, ale onedlho si Brazílčanky vybojovali penaltu a Marta vyrovnala na 2:2.

 

Brazílčanky sa dostali dokonca do vedenia, po premenej penalte Marty sa o 4 minúty neskôr presadila Ludmila.

 

Krátko pred koncom zápasu sa k vyrovnávajucému gólu dostala Dominiqua Janssenová, ktorá strelila záverečný gól zápasu. 

 

 

O zábavu sa postaral duel medzi Čínou a Zambiou, futbalistky Číny si v prvom polčase vybojovali náskok 3:2, no v druhom polčase ho nedokázali udžať a futbalistky Zambie vyrovnali na finálnych 4:4.

 

Tenis

Favorit turnaja Novak Djokovič si v sobotňajšom zápase poradil s reprezentantom Bolívie Hugom Dellienom pomerne ľahko 6:2, 6:2.

 

Ďalším z favoritov, ktorý si nelámal hlavu nad postupom. bol ruský tenista Daniil Medvedev a zdolal Alexandra Bublika výsledkom 6:4, 7:6. 

 

Nesklamal ani chorvátsky tenista Marin Čilič, ktorý vyradil Joaa Menezesa v troch setoch 6:7, 7:5, 7:6. V tesnom zápase musela dva sety rozhodnúť skrátená hra.

 

 

Volejbal 

Taliansko zdolalo v ťažkom zápase Kanadu, v pomere 3:2 na sety.

Brazília bez problémov deklasovala Tunisko, Rusko porazilo Argentínu 3:1. 

Prekvapnie turnaja prišlo v zápase Poľska a Iránu, v ktorom favorizované Poľsko v nervy drásajúcom zápase nestačilo na Irán.

 

 

 

Cyklistika

Všetkým rivalom vypálil zrak Ekvádorský cyklista Richard Carapaz, ktorý šikovným únikom sa dokázal utrhnúť pelotónu a s náskokom 1:07 pred strieborným Belgičanom Woutom Van Aertom a bronzovým Slovincom Tadejom Pogačarom vyhral preteky s hromadným štartom na trati dlhej 234 km. 

 

Slovenský cyklista Juraj Sagan vyburcoval začiatočný únik, no napokonon tieto náročné preteky nedokončil. "Bola to taktika dostať sa do úniku, keďže nie som úplne najsilnejší v kopcoch. Chcel som si vytvoriť nejaký náskok, aby som mohol ísť v nejakom miernom tempe v tých kopcoch," povedal krátko po pretekoch.

 

Prečítajte si tiež:  LOH 2020: V pretekoch s hromadným štartom mužov triumfoval Ekvádor

 

 

Gymnastika

Smutný koniec pre ikonu gymnastiky, veľký útok na medailu skončil priam katastrofou. Pád z hrazdy znamená koniec na LOH pre japonského gymnastu Koheia Učimuru

 

Trojnásobný olympijský šampión a desaťnásobný majster sveta s veľkou pravdepodobnosťou ukončil kariéru. Za svôj nezvládnutý pokus dostal iba 13,866 bodu a prišiel o možnosť postupu do finále v tejto disciplíne. 

 

"Už som nedokázal predať v súťaži to, čo som mal natrénované. Takto to momentálne vidím a veľmi ma to mrzí. Na predchádzajúcich troch olympiádach som vedel zo seba dostať maximum, teraz už nie," povedal Učimura.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies