FOTO + VIDEO Barista reprodukuje diela svetových umelcov: Svoje výtvory maľuje do peny na káve

NETKY.SK • 11 Júl 2017, 11:22 • 2 min
FOTO + VIDEO Barista reprodukuje diela svetových umelcov: Svoje výtvory maľuje do peny na káve

Juhokórejský barista maľuje do kávovej peny verné reprodukcie diel svetových umelcov.

slovakia

left justify in out

Tomuto druhu umenia sa hovorí Latte art a v súčasnosti je čoraz populárnejšie. Baristi sa snažia potešiť zákazníkov nielen tým, ako ich káva chutí, ale chcú zaujať aj zrak, a tak do mliečnej peny vytvárajú najrôznejšie obrazce. Juhokórejčan Lee Kang-bin prekonal všetky podobné snahy svojimi obrazmi v káve. Medzi jeho výtvormi totiž nájdeme aj svetoznáme diela a to v skutočne dokonalom prevedení.

 

Lee Kang-bin sa naučil pripravovať kávu vo svojich 17 rokoch. O tri roky neskôr odišiel do povinnej vojenskej služby, kde svoje schopnosti zdokonalil, pretože robil kávu pre kolegov. Po skončení služby v armáde sa svojej vášne nevzdal a začali sa jeho prvé experimenty s maľbami do kávovej peny.

 

O dva roky si otvoril kaviareň v centre Soulu, ktorú nazval Cafe C. Through. Šálka kávy s umením na vrchu stojí u neho približne 7,60 eura, čo je len o niečo málo viac ako bežná káva v centre juhokórejskej metropoly.

 

Lee je vďaka svojmu jedinečnému kávovému umeniu mimoriadne obľúbeným aj na sociálnej sieti Instagram, kde ho sleduje viac ako 160-tisíc fanúšikov. Zároveň vedie kurzy pre baristov z celého sveta, ktorých učí, ako z tohto nápoja urobiť umenie.

 

Káva, ktorú Lee podáva je však studená. Je to z toho dôvodu, že tvorba dielka zaberie istý čas. Ak by pracoval s teplou kávou, ktorá by chladla, mohol by pokaziť jej chuť.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies