FOTO V resocializačnom zariadení Čistý deň v Galante začala kontrola

NETKY.SK • 13 September 2016, 16:29 • 2 min
FOTO V resocializačnom zariadení Čistý deň v Galante začala kontrola

GALANTA – Kontrola Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR po niekoľkých hodinách odišla z resocializačného zariadenia Čistý deň v Galante, hĺbková kontrola však bude ďalej pokračovať.

slovakia

left justify in out

Sedemčlennú kontrolnú skupinu vedie riaditeľ Národného koordinačného strediska pre riešenie problematiky násilia na deťoch Karol Molin, jej členmi sú odborníci z Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR, Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny a zástupcovia Slovenskej komory sociálnych pracovníkov. Kontrola je realizovaná v úzkej koordinácii s Generálnou prokuratúrou SR.

 

Podľa slov Molina ide o kontrolu dlhodobú. „Vykonávame kontrolu, aby sme dospeli k zisteniam, ktoré budú podstatné ďalší postup vo veci. Kontrola je zameraná na to, aby sme zistili, nakoľko je toto zariadenie spôsobilé vykonávať resocializačný program. Dnes budeme o niečo múdrejší, ale treba počítať s dlhším časovým obdobím. Nie sme jediná inštitúcia, ktorá tu vykoná kontrolu. Verím, že naše zistenia budú natoľko relevantné, aby sme vedeli vo veci kvalifikovane rozhodnúť," uviedol Molin pred začatím kontroly v Čistom dni.

 

V zariadení sa zatiaľ nenachádzajú klienti, ktorí sú na pobyte v Chorvátsku. Riaditeľ Peter Tománek je už na Slovensku.


Polícia zriadila tím na vyšetrovanie zariadenia Čistý deň v Galante


Situáciu okolo resocializačného zariadenia Čistý deň v Galante bude vyšetrovať šesťčlenný tím zriadený na Krajskom riaditeľstve Policajného zboru v Trnave. Informoval o tom dnes na tlačovej besede prezident Policajného zboru Tibor Gašpar. V tíme sú dvaja vyšetrovatelia a štyria operatívni pracovníci. Polícia zverejní kontakty na tento tím, aby sa na neho mohli svedkovia priamo obracať.

 

Gašpar ďalej informoval o tom, že po dohode s Generálnou prokuratúrou SR budú vypočúvaní nielen súčasní zamestnanci a klienti centra, ale aj tí minulí. Zdôraznil, že pri celom postupe musia brať do úvahy ochranu osobnostných práv maloletých osôb. Dodal, že poznatky, ktoré získajú, v prípade potreby postúpia ministerstvu práce, sociálnych vecí a rodiny v súvislosti s akreditáciou resocializačného zariadenia v Galante. Prezident Policajného zboru na tlačovej besede zároveň zdôraznil, že čím viac sa budú rozoberať dôkazy v médiách, tým bude vyšetrovanie viac sťažené. „Najlepší spôsob, ako sa dopátrať k pravde, je nechať to na odborníkov, ktorí sú na to určení,“ zdôraznil. 

 

Do situácie polícia po zverejnení podozrení opozičnej poslankyne Natálie Blahovej zainteresovala aj policajného pridelenca v Chorvátsku, kde sa momentálne klienti centra nachádzajú. Podľa Gašpara by mali byť klienti zariadenia v poriadku. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies