FOTO V Indii sa konal hinduistický sviatok kvetov, ktorý oslavujú len ženy

NETKY.SK • 27 September 2017, 06:00 • 2 min
FOTO V Indii sa konal hinduistický sviatok kvetov, ktorý oslavujú len ženy

HAJDARABÁD - Indické ženy počas sviatku kvetov tancujú okolo kvetinovej výzdoby. Sviatok nazývaný Bathukamma venovanému božstvu Gauri.

slovakia

left justify in out

Počas roku sa v mnohých regiónoch po celej Indii pripomínajú rôzne udalosti. V týchto ich posvätných dňoch ľudia navštevujú chrámy, prinášajú obete ako kadidlo, tkaniny, kvety či peniaze. Často sa väčších slávností zúčastňujú všetci miestni obyvatelia, aj neveriaci a turisti. 

 

Bathukamma je kvetinový festival oslavovaný hinduistickými ženami. Každý rok sa tento festival oslavuje podľa "Shalivahan" kalendára deväť dní, zvyčajne v septembri až októbri gregoriánskeho kalendára. 

 

Bathukamma predstavuje kultúrneho ducha. Bathukamma je krásny kvetinový zásobník usporiadaný s rôznymi unikátnymi sezónnymi kvetmi, väčšinou s liečivými hodnotami, v siedmich koncentrických vrstvách v tvare chrámového gopuramu. V Telugu "Bathukamma" znamená "Božská matka nažive" a bohyňa Maha Gauri - "žijúci darca" je uctievaná vo forme Bathukammy - bohyňa ženstva Maha Gauri Devi. 

 

Je to festival pre ženy. Na tejto špeciálnej príležitosti sa ženy obliekajú do tradičnej sári a ako doplnky majú na sebe rôzne klenoty.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies