FOTO V Hannoveri evakuovali desaťtisíce ľudí po objavení bomby z vojny

NETKY.SK • 20 Máj 2015, 09:47 • 2 min
FOTO V Hannoveri evakuovali desaťtisíce ľudí po objavení bomby z vojny

HANNOVER- Až 250 kilogramov vážiacu bombu z druhej svetovej vojny zneškodnili v nemeckom meste Hannover v spolkovej krajine Dolné Sasko. Evakuovať tam museli približne 31.000 obyvateľov, informovala dnes agentúra DPA s odvolaním sa na nemecké úrady.

slovakia

left justify in out

Vyše dvestokilová bomba z druhej svetovej vojny ležala ukrytá pod zemou 70 rokov. K jej objaveniu došlo v utorok počas búracích prác v objekte bývalej strednej školy a centra vzdelávania pre dospelých v Hannoveri.

 

 

 

Hovorca hasičov uviedol, že pyrotechnikom trvalo zneškodnenie tejto potenciálne nebezpečnej vojenskej munície približne hodinu.

 

"Všetkým sa nám uľavilo. Išlo to podľa plánu," dodal hovorca.

 

 

 

Počas štyroch hodín po evakuácii bolo v okolí miesta nálezu bomby prítomných len okolo 850 ľudí vrátane hasičov a polície. Podľa DPA museli pre nevybuchnutú muníciu v Hannoveri pristúpiť nemecké úrady k najrozsiahlejšej evakuácii obyvateľov Nemecka od konca druhej svetovej vojny.

 

 

 

 

Objavenie nevybuchnutej vojenskej munície z čias leteckého bombardovania Nemecka počas druhej svetovej vojny je v tejto krajine častým javom. Mnohé nemecké úrady majú podľa DPA vlastné tímy, ktoré permanentne pracujú na pátraní a následnom zneškodňovaní bômb.

 

Od konca druhej svetovej vojny došlo v Nemecku dosiaľ k najväčšej evakuácii tamojšieho obyvateľstva v roku 2011. Pre nevybuchnutú bombu spojeneckých vojsk vtedy muselo dočasne opustiť časti mesta Koblenz 45.000 ľudí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies