FOTO Thajskí colníci odhalili kontraband slonoviny za približne 700.000 eur

NETKY.SK • 5 Apríl 2016, 13:34 • 2 min
FOTO Thajskí colníci odhalili kontraband slonoviny za približne 700.000 eur

BANGKOK - Thajské úrady zhabali na medzinárodnom letisku v Bangkoku kontraband 315 kilogramov slonoviny v celkovej hodnote približne 700.000 eur. Informovala o tom dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Riaditeľ thajskej colnej správy Kulit Sombatsiri uviedol, že kontraband pozostával z 87 klov afrických slonov a colníci ho pri bežnej kontrole pomocou röntgenového zariadenia odhalili v desiatke sudov zaslaných z Mozambiku na palube lietadla kenských aerolínií.


Sombatsiri na tlačovej konferencii uviedol, že zásielku si mal vyzdvihnúť nemenovaný Keňan, ktorý, keď sa dozvedel, že bol kontraband odhalený, opustil Thajsko. Podľa jeho slov thajské úrady na podozrivého upozornili svojich kenských kolegov, ktorí odhalili ďalších 561 kilogramov slonoviny. Tie mali byť údajne odoslané tomu istému mužovi. V Thajsku ide tohto roku už o piaty odhalený kontraband slonoviny.


 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies