FOTO Študenti budú dnes po celom Slovensku opäť rozdávať objatia

NETKY.SK • 26 Jún 2017, 11:50 • 2 min
FOTO Študenti budú dnes po celom Slovensku opäť rozdávať objatia

BRATISLAVA - Desiatky miest na Slovensku sa dnes zapoja do akcie s názvom Hug Day alebo Deň objatí. V rámci 6. ročníka budú v 30 mestách od Bratislavy cez Nitru, Žilinu, Rimavskú Sobotu, Rožňavu až po Košice stovky dobrovoľníkov rozdávať objatia každému, kto prejaví záujem.

slovakia

left justify in out

,,V uliciach miest by dnes malo byť niekoľko stoviek dobrovoľníkov, predpokladáme, že sa nám podarí prekročiť hranicu tisícky,“ informoval organizátor Hug Day 2007 Jaroslav Dodok. Hlavnou myšlienkou Hug Day je podľa neho spríjemniť ľudom deň a dať im dôvod na radosť.

 

"Cieľom Dňa objatí je priniesť úsmev a objatie tam, kde chýba a nezabudnúť pri tom na hodnotu, ktorú nám prináša otvorená náruč," povedal Dodok. Dobrovoľníci dnes počas podujatia navštívia aj domovy dôchodcov, mestské úrady, škôlky či nákupné centrá.

Organizátori celoslovenského dňa objatí preniesli myšlienku podujatia aj za hranice Slovenska. Hug Day sa tento rok uskutoční aj v Poľsku, Chorvátsku, Moldavsku, Luxembursku, Kórei, Keni či v Hongkongu.

 

Na Slovensku sa Hug Day koná od roku 2012 a s touto myšlienkou prišiel Jaroslav Dodok so skupinou ďalších študentov, ktorí chceli ľudí okolo seba potešiť niečím netradičným. Počas prvého ročníka sa rozdalo vyše 8 000 objatí a minulý rok ich bolo už vyše 100-tisíc.
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies