FOTO Spevák skupiny Iron Maiden oživil africké aerolínie: Priletel s boeingom z Walesu

NETKY.SK • 12 August 2016, 09:50 • 2 min
FOTO Spevák skupiny Iron Maiden oživil africké aerolínie: Priletel s boeingom z Walesu

CARDIFF/DŽIBUTI - Frontman anglickej heavy metalovej skupiny Iron Maiden Bruce Dickinson pristál s dopravným lietadlom typu boeing vo východoafrickom Džibutsku, čím po 14 rokoch oficiálne obnovil činnosť tamojších aerolínii Air Djibouti.

slovakia

left justify in out

Dickinson, ktorý nie je len hudobníkom, ale aj pilotom, vzlietol vo štvrtok s Boeingom 737 vo farbách Air Djibouti z letiska vo waleskom Cardiffe, informoval spravodajský server Wales Online.

 

Po medzipristátí na Malte, kde dočerpal palivo, Dickinson bezpečne doviedol lietadlo na medzinárodné letisko v meste Džibuti. Tam ho slávnostne privítala delegácia miestnych predstaviteľov na čele s džibutským prezidentom Ismailom Omarom Guellehom.

 

Spoločnosť Air Djibouti, založená v roku 1963, patrí medzi najstaršie africké aerolínie, pred 14 rokmi však pozastavila svoju činnosť. Minulý rok sa jej podarilo oživiť nákladnú prepravu a štvrtkový Dickinsonov let oficiálne obnovil aj prepravu cestujúcich.

 

Dickinson, ktorý nedávno zavŕšil svetové turné s Iron Maiden, sa na opätovnom spustení prevádzky džibutských štátnych aerolínii podieľal nielen ako pilot. Manažment a technickú podporu pre Air Djibouti poskytuje waleská firma Cardiff Aviation, ktorú vlastní Bruce Dickinson.

 

Džibutsko má vzhľadom na svoju strategickú polohu na rozhraní Afriky a Ázie ambíciu stať sa dôležitým regionálnym leteckým uzlom. Od roku 2017 chcú Air Djibouti začať lietať aj do európskych a ázijských destinácií.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies