FOTO Španielsko skonfiškovalo desať miliónov katalánskych hlasovacích lístkov

NETKY.SK • 20 September 2017, 17:26 • 2 min
FOTO Španielsko skonfiškovalo desať miliónov katalánskych hlasovacích lístkov

MADRID - Španielska polícia dnes skonfiškovala takmer desať miliónov hlasovacích lístkov, ktoré katalánske regionálne úrady plánujú použiť 1. októbra pri referende o nezávislosti. Informovalo o tom španielske ministerstvo vnútra.

slovakia

left justify in out

Španielsko pokladá toto ľudové hlasovanie za protizákonné. Vo vyhlásení ministerstva sa uvádza, že polícia pri dnešnej razii v sklade v malom meste pri katalánskej metropole Barcelona zhabala aj označenia hlasovacích miestností a dokumenty pre predstaviteľov referendových komisií.

 

Razia sa uskutočnila ako súčasť prebiehajúcej policajnej a justičnej operácie španielskych úradov, ktoré sa pokúšajú zastaviť referendum zvolané katalánskou vládou, presadzujúcou nezávislosť tohto regiónu od Španielska.

 

Katalánsko má približne 5,5 milióna oprávnených voličov. Prieskumy verejnej mienky neustále ukazujú, že jeho obyvatelia sú za referendum, ale približne rovnako sú rozdelení v názore na nezávislosť regiónu od Španielska.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies