FOTO Slovensko sa predstavuje na Expo 2017 ako turisticky príťažlivá krajina

NETKY.SK • 27 Júl 2017, 14:42 • 2 min
FOTO Slovensko sa predstavuje na Expo 2017 ako turisticky príťažlivá krajina

BRATISLAVA – Slovensko sa na výstave Expo 2017 v kazašskej Astane predstavuje ako krajina dobrých nápadov. Najpopulárnejšie turistické produkty krajiny, s dôrazom na kúpeľníctvo a poznávacie zájazdy, boli na výstave prezentované v rámci Národného dňa Slovenskej republiky.

slovakia

left justify in out

Ako dnes informovalo Ministerstvo dopravy a výstavby (MDV) SR, kazašskí hostia sa zaujímali aj o bližšie kontakty so subjektmi cestovného ruchu, možnosti dopravy na Slovensko a vízový režim.

 

„Naša krajina ponúka bohaté príležitosti na trávenie voľného času. Som rád, že kazašské turistické firmy prejavili živý záujem o naše prírodné a kultúrne bohatstvo,“ povedal minister dopravy Árpád Érsek (Most-Híd).

 

Rokovania s predstaviteľmi medicínskeho centra služobného úradu prezidenta Kazachstanu otvorili podľa rezortu možnosti spolupráce so slovenskými kúpeľmi v rámci liečebných pobytov zamestnancov kazašských podnikov a firiem.

 

Kazachstan, rozlohou deviata najväčšia krajina na svete, patrí medzi stredoázijských ekonomických lídrov. Jeho zemepisné a súčasné ekonomické postavenie označilo ministerstvo za predpoklad zaujímavej spolupráce s týmto štátom v oblasti turizmu.

 

Svetová výstava Expo 2017 v Astane potrvá do 10. septembra. Trvalou súčasťou slovenskej expozície bude cestovný ruch ako príležitosť ukázať to najlepšie z krajiny.

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies