FOTO Sagan na návšteve u Kisku: Myslel som, že vkročí kráľ

NETKY.SK • 6 August 2015, 23:32 • 2 min
FOTO Sagan na návšteve u Kisku: Myslel som, že vkročí kráľ

BRATISLAVA - Myslel som, že vkročí kráľ. Také boli prvé slová Petra Sagana na úvod stretnutia u prezidenta Slovenskej republiky Andreja Kisku. Neformálna schôdzka prebehla v priateľskej atmosfére, na jej začiatku najlepší slovenský cyklista odovzdal hlave štátu repliku zeleného dresu pre víťaza bodovacej súťaže na Tour De France.

slovakia

left justify in out

Kiska po stretnutí potvrdil, že je veľkým fanúšikom Sagana. "My sme na Peťa veľmi hrdí. Myslím, že celé naše Slovensko je nesmierne hrdé, že máme človeka, ktorý nám robí také fantastické meno. Okrem toho je takým človekom, ktorý do toho všetkého - nie ľahkého boja - vnáša trošku humoru a trošku nadsázky, za čo ho máme veľmi radi. Držíme mu prsty, má pred sebou ďalšie boje, ďalšie ciele, majstrovstvá sveta. Takže nech sa mu darí," povedal prezident SR.

 

Úspešný cyklista mal za sebou náročný deň. Dopoludnia ho na petržalskom Tyršovom nábreží privítalo množstvo športových nadšencov, ktorí mohli od svojho idolu získať fotky a autogramy. Popoludní si to štvornásobný držiteľ zeleného dresu na slávnej Tour namieril v spoločnosti svojej priateľky Kataríny Smolkovej do Prezidentského paláca.

 

"Dostal som pozvanie od pána prezidenta a to sa neodmieta. Najmä keď som dnes tu, v Bratislave. Nie je to zase nejaká veľmi formálna vec, že som tu a tak som sa veľmi rád zastavil. Myslím, si, že v priestoroch Prezidentského paláca som tiež prvýkrát, takže si to môžem obrieť zvnútra. Pre mňa je to veľká pocta a česť. Som veľmi rád, že sme sa mohli takto stretnúť," vyznal sa Sagan.

 

Jazdca tímu Tinkoff-Saxo čaká teraz voľnejší program v rodnej krajine, kde sa zdrží asi štyri až päť dní. Bicykel však nezostane v rohu, keďže náročná sezóna pokračuje a Sagan sa musí pripravovať na ďalšie vrcholy. V rámci prípravy na majstrovstvá sveta sa zúčastní v auguste na španielskej Vuelte.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies