FOTO Recept: Vynikajúci francúzsky medový krémeš

NETKY.SK • 21 Apríl 2016, 15:00 • 2 min
FOTO Recept: Vynikajúci francúzsky medový krémeš

BRATISLAVA - Ak aj vy milujete krémeše, pripravte si ich jednoducho doma.

slovakia

left justify in out

Fotografie s presným postupom výborného zákusku nám poslala naša čitateľka pani Terka. Neváhajte a inšpirujte sa! Príprava medového krémeša je naozaj jednoduchá.

 

Náročnosť: Stredná
Čas pečenia: 55 minút
Porcie: Približne 30 ks klasických kociek krémešov

 

Ingrediencie, ktoré budeme potrebovať:
1/2 chladeného lístkového cesta, 1 balík medových plátkov, 

 

Ingrediencie na krém: 
1l vody, 1-2 vanilkový cukor, 40 Dg kryštálový cukor, 4 ks Zlatý klas, 6 bielkov 

 

Ingrediencie na prípravu čokolády: 
Práškový cukor podľa potreby, 7-8 PL (aby pohltilo maslo), 125 g maslo, 1 Zlatý klas a 2 PL kakaa, 2-3 PL mlieka

 

Ingrediencie na šľahačku:

0,5l šľahačky, najvhodnejšia je v balení 1liter v tetrapaku ako mlieko 

 

POSTUP: 
Ako prvé si do zlatista upečieme lístkové cesto.

 

img
 

Príprava krému:
Vodu, vanilkový cukor, kryštálový cukor, zlatý klas, všetko zmiešame a uvaríme na hustý krém.

 

img

 

Keď krém zhustne odstavíme hrniec z ohňa a miešame ho ešte chvíľku do hladka. Do horúceho krému primiešame 6 vyšľahaných bielkov a vylejeme na upečené lístkové cesto. Necháme vychladnúť. 

 

img

 

img

 

Vyšľahanou šľahačkou potrieme vychladnutý krém. Môžete použiť napríklad aj litrovú trvanlivú šľahačku. 

 

img

 

Na vrch šľahačky uložíme 1 balík medových plátkov.

 

img

 

Príprava čokolády: 
Práškový cukor, maslo, zlatý klas a kakao uvaríme vo vodnom kúpeli. Potom pridáme 2-3 lyžice mlieka, podľa hustoty. 

 

Vrch medových plátkov polejeme čokoládou. Necháme stuhnúť aspoň pár hodín v chladničke, najlepšie je to nechať celú noc. Krájame nožom, ktorý ponoríme do horúcej vody. 

 

img

 

Krémeše ochutnali aj naši redaktori, chutia výborne!

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies