Odosielam na server ...

Vedeli ste, že na stránke Netky.sk existuje možnosť zobrazovať iba pozitívne správy? Ak nemáte chuť čítať o násilí, ľudskom nešťastí či katastrofách, zapnite si Filter pozitívnych správ a dozviete sa všetko pozitívne, čo sa okolo nás deje.

OK, rozumiem
29. máj. 2023Vilma
BratislavaBratislava
Biblia
TV program
Moje Netky
Francúzsky medový krémeš od pani Terky
Francúzsky medový krémeš od pani Terky
21.04.2016 15:00 Relax
FOTO Recept: Vynikajúci francúzsky medový krémeš
ilustračné foto
ilustračné foto
ilustračné foto
ilustračné foto
ilustračné foto
ilustračné foto
ilustračné foto
ilustračné foto
MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
loader
ZOBRAZIŤ VIAC
21.04.2016 15:00 Relax

FOTO Recept: Vynikajúci francúzsky medový krémeš



BRATISLAVA - Ak aj vy milujete krémeše, pripravte si ich jednoducho doma.


Fotografie s presným postupom výborného zákusku nám poslala naša čitateľka pani Terka. Neváhajte a inšpirujte sa! Príprava medového krémeša je naozaj jednoduchá.

 

Náročnosť: Stredná
Čas pečenia: 55 minút
Porcie: Približne 30 ks klasických kociek krémešov

 

Ingrediencie, ktoré budeme potrebovať:
1/2 chladeného lístkového cesta, 1 balík medových plátkov, 

 

Ingrediencie na krém: 
1l vody, 1-2 vanilkový cukor, 40 Dg kryštálový cukor, 4 ks Zlatý klas, 6 bielkov 

 

Ingrediencie na prípravu čokolády: 
Práškový cukor podľa potreby, 7-8 PL (aby pohltilo maslo), 125 g maslo, 1 Zlatý klas a 2 PL kakaa, 2-3 PL mlieka

 

Ingrediencie na šľahačku:

0,5l šľahačky, najvhodnejšia je v balení 1liter v tetrapaku ako mlieko 

 

POSTUP: 
Ako prvé si do zlatista upečieme lístkové cesto.

 


 

Príprava krému:
Vodu, vanilkový cukor, kryštálový cukor, zlatý klas, všetko zmiešame a uvaríme na hustý krém.

 

 

Keď krém zhustne odstavíme hrniec z ohňa a miešame ho ešte chvíľku do hladka. Do horúceho krému primiešame 6 vyšľahaných bielkov a vylejeme na upečené lístkové cesto. Necháme vychladnúť. 

 

 

 

Vyšľahanou šľahačkou potrieme vychladnutý krém. Môžete použiť napríklad aj litrovú trvanlivú šľahačku. 

 

 

Na vrch šľahačky uložíme 1 balík medových plátkov.

 

 

Príprava čokolády: 
Práškový cukor, maslo, zlatý klas a kakao uvaríme vo vodnom kúpeli. Potom pridáme 2-3 lyžice mlieka, podľa hustoty. 

 

Vrch medových plátkov polejeme čokoládou. Necháme stuhnúť aspoň pár hodín v chladničke, najlepšie je to nechať celú noc. Krájame nožom, ktorý ponoríme do horúcej vody. 

 

 

Krémeše ochutnali aj naši redaktori, chutia výborne!

 



reklama


Zdroj: NETKY.SK, SITA, TASR

Foto:  Netky.sk, Internet



Našli ste chybu, alebo máte tip na zaujímavý článok? Napíšte nám na redakcia@netky.sk

ilustračné foto
ilustračné foto
ilustračné foto
ilustračné foto
ilustračné foto
ilustračné foto
ilustračné foto
ilustračné foto

Diskusia

Komentáre


Na tento článok reagovalo
užívatelia: 0 komentáre: 0

MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
ZOBRAZIŤ VIAC
loader
loader
Kliknutím zavriete
Obrázok