Fotografie s presným postupom výborného zákusku nám poslala naša čitateľka pani Terka. Neváhajte a inšpirujte sa! Príprava medového krémeša je naozaj jednoduchá.
Náročnosť: Stredná
Čas pečenia: 55 minút
Porcie: Približne 30 ks klasických kociek krémešov
Ingrediencie, ktoré budeme potrebovať:
1/2 chladeného lístkového cesta, 1 balík medových plátkov,
Ingrediencie na krém:
1l vody, 1-2 vanilkový cukor, 40 Dg kryštálový cukor, 4 ks Zlatý klas, 6 bielkov
Ingrediencie na prípravu čokolády:
Práškový cukor podľa potreby, 7-8 PL (aby pohltilo maslo), 125 g maslo, 1 Zlatý klas a 2 PL kakaa, 2-3 PL mlieka
Ingrediencie na šľahačku:
0,5l šľahačky, najvhodnejšia je v balení 1liter v tetrapaku ako mlieko
POSTUP:
Ako prvé si do zlatista upečieme lístkové cesto.

Príprava krému:
Vodu, vanilkový cukor, kryštálový cukor, zlatý klas, všetko zmiešame a uvaríme na hustý krém.

Keď krém zhustne odstavíme hrniec z ohňa a miešame ho ešte chvíľku do hladka. Do horúceho krému primiešame 6 vyšľahaných bielkov a vylejeme na upečené lístkové cesto. Necháme vychladnúť.


Vyšľahanou šľahačkou potrieme vychladnutý krém. Môžete použiť napríklad aj litrovú trvanlivú šľahačku.

Na vrch šľahačky uložíme 1 balík medových plátkov.

Príprava čokolády:
Práškový cukor, maslo, zlatý klas a kakao uvaríme vo vodnom kúpeli. Potom pridáme 2-3 lyžice mlieka, podľa hustoty.
Vrch medových plátkov polejeme čokoládou. Necháme stuhnúť aspoň pár hodín v chladničke, najlepšie je to nechať celú noc. Krájame nožom, ktorý ponoríme do horúcej vody.

Krémeše ochutnali aj naši redaktori, chutia výborne!