BRATISLAVA - Na Veľký piatok väčšina ľudí dodržia pôst. Preto sme na dnešné menu pripravili bezmäsitý pokrm.
Pórová polievka s hráškom a vločkami.
Suroviny pre 4 osoby:
1 pór, zeleninový bujón, hrsť mrazeného hrachu, hrsť ovsených vločiek, soľ, mleté čierne korenie, muškátový oriešok, olej,
Príprava receptu:
1. Na oleji opražíme na kolieska nakrájaný pór.
2. Zalejeme vodou, pridáme bujón a varíme asi 15 minút.
3. Potom vysypeme hrach, vločky, osolíme, okoreníme, nastrúhame muškátový oriešok a dovaríme asi 7 minút.
Rybacie fašírky.
Suroviny pre 4 osoby:
1 kg filiet z pangasiusa, 1 nastrúhanú mrkvu, 1 vajce, 100 g strúhaného syru, korenie na ryby, 1 cibuľu, petržlenovú vňať, ovsené vločky, strúhanku, olej,
Príprava receptu:
1. Filety opečieme z oboch strán na oleji.
2. Vidličkou ich roztlačíme, pridáme nastrúhanú mrkvu, vajce, syr, sekanú petržlenovú vňať, nakrájanú cibuľku, korenie a ovsených vločiek toľko, aby sme vytvorili zmes na fašírky.
3. Tie potom obaľujeme v strúhanke a z oboch strán vyprážame na oleji.
4. Podávame so zemiakovou kašou a tatárskou omáčkou.
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies