Odosielam na server ...

Vedeli ste, že na stránke Netky.sk existuje možnosť zobrazovať iba pozitívne správy? Ak nemáte chuť čítať o násilí, ľudskom nešťastí či katastrofách, zapnite si Filter pozitívnych správ a dozviete sa všetko pozitívne, čo sa okolo nás deje.

OK, rozumiem
19. aug. 2019Lýdia
BratislavaBratislava 28°
Biblia
TV program
Moje Netky
Ilustračné foto
Ilustračné foto
03.04.2015 13:00 Relax
FOTO Recept: Veľký piatok
ilustračné foto
MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
loader
ZOBRAZIŤ VIAC
03.04.2015 13:00 Relax

FOTO Recept: Veľký piatok



BRATISLAVA - Na Veľký piatok väčšina ľudí dodržia pôst. Preto sme na dnešné menu pripravili bezmäsitý pokrm.


Pórová polievka s hráškom a vločkami.

Suroviny pre 4 osoby:

1 pór, zeleninový bujón, hrsť mrazeného hrachu, hrsť ovsených vločiek, soľ, mleté čierne korenie, muškátový oriešok, olej,

 

Príprava receptu:

1. Na oleji opražíme na kolieska nakrájaný pór.

2. Zalejeme vodou, pridáme bujón a varíme asi 15 minút.

3. Potom vysypeme hrach, vločky, osolíme, okoreníme, nastrúhame muškátový oriešok a dovaríme asi 7 minút.

Rybacie fašírky.

Suroviny pre 4 osoby:

1 kg filiet z pangasiusa, 1 nastrúhanú mrkvu, 1 vajce, 100 g strúhaného syru, korenie na ryby, 1 cibuľu, petržlenovú vňať, ovsené vločky, strúhanku, olej,

 

Príprava receptu:

1. Filety opečieme z oboch strán na oleji.

2. Vidličkou ich roztlačíme, pridáme nastrúhanú mrkvu, vajce, syr, sekanú petržlenovú vňať, nakrájanú cibuľku, korenie a ovsených vločiek toľko, aby sme vytvorili zmes na fašírky.

3. Tie potom obaľujeme v strúhanke a z oboch strán vyprážame na oleji.