FOTO Recept: Veľký piatok

NETKY.SK • 3 Apríl 2015, 13:00 • 2 min
FOTO Recept: Veľký piatok

BRATISLAVA - Na Veľký piatok väčšina ľudí dodržia pôst. Preto sme na dnešné menu pripravili bezmäsitý pokrm.

slovakia

left justify in out

Pórová polievka s hráškom a vločkami.

Suroviny pre 4 osoby:

1 pór, zeleninový bujón, hrsť mrazeného hrachu, hrsť ovsených vločiek, soľ, mleté čierne korenie, muškátový oriešok, olej,

 

Príprava receptu:

1. Na oleji opražíme na kolieska nakrájaný pór.

obrazok

2. Zalejeme vodou, pridáme bujón a varíme asi 15 minút.

obrazok

3. Potom vysypeme hrach, vločky, osolíme, okoreníme, nastrúhame muškátový oriešok a dovaríme asi 7 minút.

obrazok

Rybacie fašírky.

Suroviny pre 4 osoby:

1 kg filiet z pangasiusa, 1 nastrúhanú mrkvu, 1 vajce, 100 g strúhaného syru, korenie na ryby, 1 cibuľu, petržlenovú vňať, ovsené vločky, strúhanku, olej,

 

Príprava receptu:

1. Filety opečieme z oboch strán na oleji.

obrazok

2. Vidličkou ich roztlačíme, pridáme nastrúhanú mrkvu, vajce, syr, sekanú petržlenovú vňať, nakrájanú cibuľku, korenie a ovsených vločiek toľko, aby sme vytvorili zmes na fašírky.

obrazok

3. Tie potom obaľujeme v strúhanke a z oboch strán vyprážame na oleji.

obrazok

4. Podávame so zemiakovou kašou a tatárskou omáčkou.

obrazok

Prajeme dobrú chuť.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies