Odosielam na server ...

Vedeli ste, že na stránke Netky.sk existuje možnosť zobrazovať iba pozitívne správy? Ak nemáte chuť čítať o násilí, ľudskom nešťastí či katastrofách, zapnite si Filter pozitívnych správ a dozviete sa všetko pozitívne, čo sa okolo nás deje.

OK, rozumiem
6. okt. 2022Natália
BratislavaBratislava 19°
Biblia
TV program
Moje Netky
Ilustračné foto
Ilustračné foto
01.04.2015 13:00 Relax
FOTO Recept: Veľkonočné pohostenie
ilustračné foto
ilustračné foto
MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
loader
ZOBRAZIŤ VIAC
01.04.2015 13:00 Relax

FOTO Recept: Veľkonočné pohostenie



BRATISLAVA - Na Veľkonočnom stole vo vašej rodine nesmie chýbať klasika, no skúste vyskúšaj aj niečo nové z našich receptov.


Veľkonočná plnka.

Suroviny:

1 sendvič, 10 vajec, 200 g vareného bravčového mäsa, 200 g údeného mäsa, 200 g tuku, soľ, mleté čierne korenie, muškátový orech, posekaná pažítka

 

Príprava receptu:

1. Sendvič nakrájame na kocky, zalejeme rozpusteným tukom. Mäso nakrájame na malé kocky, pridáme soľ, korenie, muškátový orech, posekanú pažítku a sendvič. Žĺtka vymiešame s troškou vývaru z mäsa, z bielkov vyšľaháme tuhý sneh.

2. Všetko spolu zmiešame a pečieme vo vymastenom pekáči.

Veľkonočný syrek.

Suroviny:

1 liter mlieka, 12 vajec, soľ, cukor, vegeta, 1 ČL mletého čierneho korenia

 

Príprava receptu:

1. Vajíčka poriadne rozmiešame v mlieku, vlejeme do hrnca, pridáme soľ, cukor, vegetu, mleté čierne korenie, vyšľaháme a varíme 20 minút, pokým nám zmes nezhustne.

2. Odstavíme, necháme trošku vychladnúť, precedíme cez plátno a hrudu ktorá v ňom zostala zviažeme. Necháme stuhnúť do ďalšieho dňa.


Vajíčková saláma.

Suroviny:

1,5 PL želatíny, 2,5 dcl vody, 1 PL vegety, uvarená mrkva, uvarený petržlen, 100 g šunkovej salámy, 150 g bieleho jogurtu, 150 g tatárskej omáčky, 1 PL petržlenovej vňate, 1 PL oleja, 2 uvarené vajíčka

 

Príprava receptu:

1. Formu na biskupský chlebík potrieme olejom, naplníme studenou vodou a necháme v chlade asi 1,5 hodiny. Želatínu necháme napučať vo vode asi 10 minút, potom zohrejeme a pridáme všetky uvedené suroviny(mrkvu, petržlen, salám, vajíčka nakrájame).

2. Z formy vylejeme vodu, nalejeme pripravenú zmes, prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme stuhnúť. Nakrájané na plátky podávame s chlebom.

Prajeme dobrú chuť.



reklama


reklama


Kríza, ktorú priniesol koronavírus, nás silno zasiahla. Vopred ďakujeme každému, kto zašle hoci len niekoľko centov na náš účet SK30 7500 0000 0040 2698 9329 Pomôžete tak ľudom, ktorí už roky pracujú pre vás, našich čitateľov, a to aj napriek nižšiemu platu či predĺženému pracovnému času.


Zdroj: NETKY.SK, SITA, TASR

Foto:  internet



Našli ste chybu, alebo máte tip na zaujímavý článok? Napíšte nám na redakcia@netky.sk

ilustračné foto
ilustračné foto

Diskusia

Komentáre


Na tento článok reagovalo
užívatelia: 0 komentáre: 0

MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
ZOBRAZIŤ VIAC
loader
loader
Kliknutím zavriete
Obrázok