FOTO Recept: Studená hrášková polievka
BRATISLAVA - Hoci môžete mať na tanieri hrášok mrazený, alebo konzervovaný po celý rok, najchutnejší je predsa čerstvo dozretý na začiatku leta.
Suroviny pre 4 osoby:
1 šalotku, 250 g hrášku, 2 PL olivového oleja, 1 PL mascarpone, soľ, mleté korenie, citrónová šťava, lístky mäty a bazalky,
Príprava receptu:
1. Šalotku udusíme na oleji, pridáme hrášok a spolu orestujeme.

2. Pridáme mascarpone, po 2-3 lístky mäty, bazalky, vody podľa potreby a rozmixujeme. Dochutíme soľou a korením.

3. Necháme vychladnúť, na tanieri pokvapkáme citrónovou šťavou.

Čas prípravy: 40 minút
Prajeme dobrú chuť.
Zdroj: NETKY.SK, SITA, TASR
Foto: internet
Našli ste chybu, alebo máte tip na zaujímavý článok? Napíšte nám na redakcia@netky.sk