FOTO Recept: Studená hrášková polievka

NETKY.SK • 11 Júl 2015, 13:00 • 2 min
FOTO Recept: Studená hrášková polievka

BRATISLAVA - Hoci môžete mať na tanieri hrášok mrazený, alebo konzervovaný po celý rok, najchutnejší je predsa čerstvo dozretý na začiatku leta.

slovakia

left justify in out

Suroviny pre 4 osoby:

1 šalotku, 250 g hrášku, 2 PL olivového oleja, 1 PL mascarpone, soľ, mleté korenie, citrónová šťava, lístky mäty a bazalky,

 

Príprava receptu:

1. Šalotku udusíme na oleji, pridáme hrášok a spolu orestujeme.

obrazok

2. Pridáme mascarpone, po 2-3 lístky mäty, bazalky, vody podľa potreby a rozmixujeme. Dochutíme soľou a korením.

obrazok

3. Necháme vychladnúť, na tanieri pokvapkáme citrónovou šťavou.

obrazok

Čas prípravy: 40 minút

 

Prajeme dobrú chuť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies