FOTO Recept: Studená hrášková polievka
BRATISLAVA - Hoci môžete mať na tanieri hrášok mrazený, alebo konzervovaný po celý rok, najchutnejší je predsa čerstvo dozretý na začiatku leta.
Suroviny pre 4 osoby:
1 šalotku, 250 g hrášku, 2 PL olivového oleja, 1 PL mascarpone, soľ, mleté korenie, citrónová šťava, lístky mäty a bazalky,
Príprava receptu:
1. Šalotku udusíme na oleji, pridáme hrášok a spolu orestujeme.

2. Pridáme mascarpone, po 2-3 lístky mäty, bazalky, vody podľa potreby a rozmixujeme. Dochutíme soľou a korením.

3. Necháme vychladnúť, na tanieri pokvapkáme citrónovou šťavou.

Čas prípravy: 40 minút
Prajeme dobrú chuť.
Kríza, ktorú priniesol koronavírus, nás silno zasiahla. Vopred ďakujeme každému, kto zašle hoci len niekoľko centov na náš
účet SK30 7500 0000 0040 2698 9329 Pomôžete tak ľudom, ktorí už roky pracujú pre vás, našich čitateľov, a to aj napriek nižšiemu platu či predĺženému pracovnému času.
Zdroj: NETKY.SK, SITA, TASR
Foto: internet
Našli ste chybu, alebo máte tip na zaujímavý článok? Napíšte nám na redakcia@netky.sk