FOTO Recept: Srnčí guláš

NETKY.SK • 6 November 2014, 13:00 • 2 min
FOTO Recept: Srnčí guláš

BRATISLAVA - Mäso zo srnca má červenohnedú farbu a v porovnaní s ostatnými druhmi zveriny má jemnejšiu chuť a je najmenej aromatické.

slovakia

left justify in out

Suroviny pre 4 osoby:

1 kg mäsa z diviny – srnčie stehno, 1 kg zemiakov, 500 g cibule, gulášové korenie, sladká a štipľavá sušená paprika, mletá rasca, majorán, cesnak, soľ, fľaša tmavého piva, 2 dcl červeného vína, olej, 1 pohár  zaváraného leča

 

Príprava:

1. Na oleji speníme nakrájanú cibuľu, pridáme sladkú mletú  papriku a  na kocky nakrájané mäso.

 

img

 

img

 

2. Opražíme, osolíme, podlejeme pivom a vínom, dochutíme mletou rascou a gulášovým korením. Podusíme.

 

img

 

3. Keď je mäso skoro hotové, pridáme lečo bez šťavy, očistené, na kocky nakrájané zemiaky a zalejeme vodou po úroveň zemiakov. Varíme, kým nie sú zemiaky mäkké.

 

img

 

4. Na záver všetko zahustíme postrúhaným zemiakom, dolejeme zostatok piva a dochutíme majoránom, štipľavou paprikou a cesnakom.

 

img

 

Podávame s chlebom.

 

img

 

Čas prípravy: 120 minút

 

Prajeme dobrú chuť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies