BRATISLAVA - Mäso zo srnca má červenohnedú farbu a v porovnaní s ostatnými druhmi zveriny má jemnejšiu chuť a je najmenej aromatické.
Suroviny pre 4 osoby:
1 kg mäsa z diviny – srnčie stehno, 1 kg zemiakov, 500 g cibule, gulášové korenie, sladká a štipľavá sušená paprika, mletá rasca, majorán, cesnak, soľ, fľaša tmavého piva, 2 dcl červeného vína, olej, 1 pohár zaváraného leča
Príprava:
1. Na oleji speníme nakrájanú cibuľu, pridáme sladkú mletú papriku a na kocky nakrájané mäso.
2. Opražíme, osolíme, podlejeme pivom a vínom, dochutíme mletou rascou a gulášovým korením. Podusíme.
3. Keď je mäso skoro hotové, pridáme lečo bez šťavy, očistené, na kocky nakrájané zemiaky a zalejeme vodou po úroveň zemiakov. Varíme, kým nie sú zemiaky mäkké.
4. Na záver všetko zahustíme postrúhaným zemiakom, dolejeme zostatok piva a dochutíme majoránom, štipľavou paprikou a cesnakom.
Podávame s chlebom.
Čas prípravy: 120 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies