FOTO Recept: Segedínsky guláš

NETKY.SK • 19 Marec 2016, 09:00 • 2 min
FOTO Recept: Segedínsky guláš

BRATISLAVA – Najlepšia maďarská pochúťka. Vraví sa, že ani jeden recept nie je ten pravý. Raz tam chýba to, potom zase ono, inokedy vystáva. Skúste preto tento náš recept.

slovakia

left justify in out

Suroviny pre 4 osoby:

750 g bravčového pliecka, 1 kg kyslej kapusty, 2 cibule, soľ, celé čierne korenie, mleté čierne korenie, bobkový list, olej, celá rasca, 1 smotana na šľahanie, 1 PL hladkej múky, 2 ČL mletej sladkej papriky,

 

Príprava receptu:

1. 1 cibuľu nakrájame na drobno o orestujeme na oleji. Pridáme kapustu, celé korenie, bobkový list, rascu, podlejeme vodou a udusíme do mäkka.

obrazok

2. Medzi tým si nakrájame aj druhú cibuľu, tiež orestujeme na oleji pridáme na kocky nakrájané mäso, soľ, mleté korenie, mletú papriku, podlejeme vodou a udusíme.

obrazok

3. Keď je mäsko mäkké, pridáme k nemu kapustu a spolu povaríme. V smotane rozmiešame múku, prilejeme do kapusty, necháme prejsť varom, odstavíme a dochutíme.

obrazok

4. Podávame s knedľou.

obrazok

Čas prípravy: 120 minút

 

Prajeme dobrú chuť.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies