FOTO Recept: Ražniči z diviaka

NETKY.SK • 5 November 2014, 13:00 • 2 min
FOTO Recept: Ražniči z diviaka

BRATISLAVA - Diviak patril k dôležitým zdrojom obživy už v dobe kamennej. Mäso má tmavočervenú farbu, výraznú arómu a je šťavnaté.

slovakia

left justify in out

Suroviny pre 4 osoby:

500 g mäsa z diviaka, 200 g domácej klobásy, 150 g údenej slaniny, 3 cibule, olej, 3 borievky, citrónovú šťavu 
Cesnaková pasta: 2 strúčiky cesnaku, mletú červenú papriku, potlčené čierne korenie, soľ, maslo

 

Príprava:

1. Mäso umyjeme, odblaníme, nakrájame na kocky a potrieme olejom, v ktorom sme rozmiešali citrónovú šťavu a potlčené borievky. Necháme niekoľko hodín odležať. 

img

 

2. Domácu klobásu nakrájame na kolieska, slaninu na väčšie kocky, cibuľu nakrájame na štvrtky a rozoberieme na lupienky. 

 

img

 

3. Na drevené špajdle striedavo napichujeme klobásu, mäso, slaninu a cibuľu. Hotové ražníky potrieme cesnakovou pastou. Tú si pripravíme zmiešaním roztlačeného cesnaku, mletej papriky, korenia , soli a masla.  

Najskôr ich opražíme na rozohriatom oleji, potom ich preložíme na plech  a upečieme vo vyhriatej rúre. 

 

img

 

Podávame so zemiakovou kašou a zeleninovým šalátom.

 

img

 

Čas prípravy: 120 minút

 

Prajeme dobrú chuť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies