BRATISLAVA - Diviak patril k dôležitým zdrojom obživy už v dobe kamennej. Mäso má tmavočervenú farbu, výraznú arómu a je šťavnaté.
Suroviny pre 4 osoby:
500 g mäsa z diviaka, 200 g domácej klobásy, 150 g údenej slaniny, 3 cibule, olej, 3 borievky, citrónovú šťavu
Cesnaková pasta: 2 strúčiky cesnaku, mletú červenú papriku, potlčené čierne korenie, soľ, maslo
Príprava:
1. Mäso umyjeme, odblaníme, nakrájame na kocky a potrieme olejom, v ktorom sme rozmiešali citrónovú šťavu a potlčené borievky. Necháme niekoľko hodín odležať.
2. Domácu klobásu nakrájame na kolieska, slaninu na väčšie kocky, cibuľu nakrájame na štvrtky a rozoberieme na lupienky.
3. Na drevené špajdle striedavo napichujeme klobásu, mäso, slaninu a cibuľu. Hotové ražníky potrieme cesnakovou pastou. Tú si pripravíme zmiešaním roztlačeného cesnaku, mletej papriky, korenia , soli a masla.
Najskôr ich opražíme na rozohriatom oleji, potom ich preložíme na plech a upečieme vo vyhriatej rúre.
Podávame so zemiakovou kašou a zeleninovým šalátom.
Čas prípravy: 120 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies