BRATISLAVA – Ratatouille, známe zeleninové jedlo pozná snáď každý. Čo tak vyskúšať jeho obmenu?
Suroviny pre 4 osoby:
baklažán, 3 mrkvy, 2 cibule, 1 cuketu, 2 strúčiky cesnaku, 3 paradajky, 4 zemiaky, soľ, čierne mleté korenie, 1 ČL chilli, 1ČL sušenej mäty, 1 PL paprikovej pasty, 1 ČL sušeného kôpru, čerstvý kôpor, olivový olej
Príprava receptu:
1. Zeleninu umyjeme, ošúpeme a nakrájame na kocky. Všetky suroviny (okrem paradajok) vložíme do veľkej misy a zalejeme olivovým olejom.
2. Premiešame a ochutíme soľou, čiernym korením, chilli, sušenou mätou, sušeným kôprom a paprikovou pastou.
3. Nakoniec opatrne pridáme aj paradajky a premiešame. Zmes uložíme do ohňovzdornej misy a dáme do vyhriatej rúry.
4. Zeleninu pečieme pri 200 C asi 20 - 30 minút, prikryté alobalom. Potom alobal odstránime a ešte zhruba polhodinu dopekáme. Môžeme podliať trochou vody.
5. Toto jedlo chutí najlepšie vychladené, podávané s bielym jogurtom a bielym pečivom.
Čas prípravy: 50 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies