FOTO Recept: Ratatouille v rúre

NETKY.SK • 21 November 2014, 13:00 • 2 min
FOTO Recept: Ratatouille v rúre

BRATISLAVA – Ratatouille, známe zeleninové jedlo pozná snáď každý. Čo tak vyskúšať jeho obmenu?

slovakia

left justify in out

Suroviny pre 4 osoby:

baklažán, 3 mrkvy, 2 cibule, 1 cuketu, 2 strúčiky cesnaku, 3 paradajky, 4 zemiaky, soľ, čierne mleté korenie, 1 ČL chilli, 1ČL sušenej mäty, 1 PL paprikovej pasty, 1 ČL sušeného kôpru, čerstvý kôpor, olivový olej

 

Príprava receptu:

1. Zeleninu umyjeme, ošúpeme a nakrájame na kocky. Všetky suroviny (okrem paradajok) vložíme do veľkej misy a zalejeme olivovým olejom.

obrazok

2. Premiešame a ochutíme soľou, čiernym korením, chilli, sušenou mätou, sušeným kôprom a paprikovou pastou.

obrazok

3. Nakoniec opatrne pridáme aj paradajky a premiešame. Zmes uložíme do ohňovzdornej misy a dáme do vyhriatej rúry.

obrazok

4. Zeleninu pečieme pri 200 C asi 20 - 30 minút, prikryté alobalom. Potom alobal odstránime a ešte zhruba polhodinu dopekáme. Môžeme podliať trochou vody.

obrazok

5. Toto jedlo chutí najlepšie vychladené, podávané s bielym jogurtom a bielym pečivom.

obrazok

Čas prípravy: 50 minút

 

Prajeme dobrú chuť.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies