BRATISLAVA – Ruská kuchyňa má svoj pôvod v obyčajnej strave. Známa je aj týmito chutnými pirohmi.
Suroviny pre 4 osoby:
500 g polohrubej múky, 2 PL masla, ½ kocky droždia, 1 vajíčko, 2 dcl mlieka, 2 ČL cukru, 1ČL soli
Plnka: 350 g uvareného hovädzieho mäsa, 1 PL masla, 1 bielok, 1 cibuľu, soľ, mleté čierne korenie,
Príprava receptu:
1. Vajíčko rozšľaháme v mlieku, pridáme cukor, soľ, droždie, rozpustené maslo, múku a vypracujeme cesto, ktoré necháme vykysnúť.
2. Medzi tým si pripravíme plnku. Uvarené mäso pomelieme spolu s cibuľou na mäsovom mlynčeku, pridáme soľ, korenie a opečieme ho masle. Cesto rozvaľkáme na tenko, vykrojíme kolieska, do stredu dáme plnku. Okraje potrieme bielkom a stlačíme.
3. Pirohy opekáme na masti, alebo masle z oboch strán. Podávame horúce.
Čas prípravy: 120 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies