FOTO Recept: Pirohy

NETKY.SK • 3 Marec 2016, 09:00 • 2 min
FOTO Recept: Pirohy

BRATISLAVA – Ruská kuchyňa má svoj pôvod v obyčajnej strave. Známa je aj týmito chutnými pirohmi.

slovakia

left justify in out

Suroviny pre 4 osoby:

500 g polohrubej múky, 2 PL masla, ½ kocky droždia, 1 vajíčko, 2 dcl mlieka, 2 ČL cukru, 1ČL soli

Plnka: 350 g uvareného hovädzieho mäsa, 1 PL masla, 1 bielok, 1 cibuľu, soľ, mleté čierne korenie,

 

Príprava receptu:

1. Vajíčko rozšľaháme v mlieku, pridáme cukor, soľ, droždie, rozpustené maslo, múku a vypracujeme cesto, ktoré necháme vykysnúť.

obrazok

2. Medzi tým si pripravíme plnku. Uvarené mäso pomelieme spolu s cibuľou na mäsovom mlynčeku, pridáme soľ, korenie a opečieme ho masle. Cesto rozvaľkáme na tenko, vykrojíme kolieska, do stredu dáme plnku. Okraje potrieme bielkom a stlačíme.

obrazok

3. Pirohy opekáme na masti, alebo masle z oboch strán. Podávame horúce.

obrazok

Čas prípravy: 120 minút

 

Prajeme dobrú chuť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies