BRATISLAVA - Ďalší výborný recept. Lasagne si radšej kúpte kvalitné, ktoré sa nemusia predvárať ani namáčať do vody. Ušetríte tak čas.
Suroviny pre 4 osoby:
500 g mletého mäsa, 400 g eidamu, 1 cibuľu, ½ litrový paradajkový pretlak, 2-3 strúčiky cesnaku, 1 PL hladkej múky, 2 PL masla, bazalku, oregano, soľ, olej, mlieko, lasagne,
Príprava receptu:
1. Na oleji speníme cibuľu, pridáme mäso a chvíľu opekáme. Potom prilejeme pretlak, pridáme soľ, prelisovaný cesnak, bazalku a oregano. Mäso udusíme do mäkka.
2. Na panvici si urobíme bešamel. Necháme rozpustiť maslo, pridáme múku a pomaly prilievame mlieka toľko, aby mal konzistenciu redšieho pudingu.
3. Do zapekacej misy najprv dáme vrstvu mäsa, nastrúhaného syra a lasagne. Ďalšia vrstva bude mäso, bešamel, syr a lasagne. Opakujeme kým neminieme všetky suroviny.
4. Pečieme pri 180°C asi 35 minút.
Čas prípravy: 90 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies