FOTO Recept: Klasický francúzsky croissant

NETKY.SK • 19 November 2014, 13:00 • 2 min
FOTO Recept: Klasický francúzsky croissant

BRATISLAVA – Croissanty majú radi dospelí i deti. Pripravte si toto vynikajúce lahodné pečivo v pohodlí domova.

slovakia

left justify in out

Suroviny pre 4 osoby:

500 h hladkej múky, 140 g vody, 140 g mlieka, 55 g cukru, 40 g masla, 42 g droždia, 12 g soli, 280 g studeného masla, vajce s vodou na potretie

 

Príprava receptu:

1. Z vlažného mlieka a droždia urobíme kvások. Do misy dáme múku, zmäknuté maslo, soľ, cukor, vlažnú vodu a vzýdený kvások. Miesime len toľko, aby sa všetky suroviny spojili. Vložíme do chladničky.

obrazok

2. Po hodine cesto vyberieme, rozvaľkáme, na 2/3 uložíme nakrájané stuhnuté maslo, preložíme ako lístkové a dáme znovu do chladničky. O hodinu proces opakujeme, celkovo prekladáme 3x. Pracujeme čo najrýchlejšie, aby sa maslo nezačalo topiť!

obrazok

3. Poprekladané cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 0,3-0,5 cm a plát veľký 100x20cm. Krájame trojuholníky s výškou 20cm. Zrolujeme a preložíme na plech vystlaný papierom. Potrieme vajcom rozšľahaným so studenou vodou a necháme pri izbovej teplote v prievane /pri otvorenom okne/ kysnúť 1-2 hodiny. Po chvíli opäť potrieme vajcom.

obrazok

4. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200°C asi 5 min, potom stíšime na 170°C a dopečieme asi 10 min.

obrazok


Prajeme dobrú chuť.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies